Home Dezvăluiri Cum explică fostul șef de comando Mossad că Mengele nu a fost...

Cum explică fostul șef de comando Mossad că Mengele nu a fost capturat în viață. Scheletul fostului nazist a devenit obiect de studiu

DISTRIBUIŢI

Nazistul Josef Mengele, medic și doctor în Antropologie, a fost vânat de Mossad până la moartea sa din 1979. Fostul șef al comando-ului israelian care l-a răpit pe Eichmann din Argentina, Rafi Eitan (foto stânga la momentul interviului și foto dreapta când era agent de teren), devenit ulterior Ministrul Pensiilor a povestit pentru televiziunea națională australiană că echipa lui i-au localizat în anii 60, în Argentina și pe Eichmann și pe Mengele dar au decis să-l răpească primul pe Eichmann pentru că „Mengele fusese doar un animal care în mașinăria de partid nazistă era doar o mică rotiță”. Eitam povestește că Ben Gurion, primul-ministru al Israelului din momentul capturării lui Eichmann a decis sa facă public faptul că îl dețin pe fostul lider nazist, Mengele a aflat și a fugit, echipa Mossad din Argentina nemaigăsindu-l. L-au identificat ulterior în Paraguay, Eitan a reușit să cumpere o bucată de pământ lângă casa lui Mengele din Encarnacion dar acesta a reușit să fugă în Sao Paolo de unde nu a ami putut fi capturat până la moartea acestuia din 1979.
Supranumit „Îngerul morţii”, Mengele a efectuat experimente sadice pe prizonierii evrei de la Auschwitz, fiind pasionat în special de perechile de gemeni.
Mengele a murit în Brazilia, în 1979. Osemintele, abandonate multă vreme, au fost recuperate de doctorul Daniel Munoz care le foloseşte pentru orele de medicină legală la Universitatea din Sao Paolo.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.