DISTRIBUIŢI

Pe 15 octombrie un avertizor de integritate ne transmitea informația că Danielei Timofticiuc, soția lui Lucian Timofticiuc, angajată ca agent de poliție la Arhivă la SPCEEPS -Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Vaslui i s-a cerut, începând cu 01 august, transferul către AEP. Cum polițiștii, chiar și subofițeri, au statut special și nu pot fi transferați cu ușurință la fel ca civilii, transferul Danielei Timofticiuc nu a fost semnat, susține avertizorul, iar aceasta figurează ca absentă la serviciu, la Direcția de Pașapoarte, începând cu 01 august. Mai mult, avertizorul ne-a spus că Daniela Timofticiuc este numită chiar șefa biroului AEP VASLUI.

Cum de-a lungul timpului mai multe persoane ne-au prezentat-o pe Daniela Timofticiuc ca pe o femeie cu preocupări ezoterice, care practică „meditația pentru a-și ridica vibrația”, care crede că „forțele răului sunt pe măsura magnificului” și care spune că în afară de a se ruga nu știe altceva să facă, după cum arată chiar mesajele transmise de ea cunoscuților, ne-am întrebat ce anume o fi recomandat-o pentru funcția de la AEP, desigur în afară de pila ministrului Tătaru, cumătrul și prietenul de peste 8 ani al soțului Danielei, Lucian Timofticiuc. Citește și Jurnalistul din Vaslui și o fostă judecătoare confirmă dezvăluirile privind căpușarea Antibiotice și miile de Euro plimbate între Tătaru și Timofticiuc

Așa că am sunat pe numărul de fix de la AEP Vaslui unde ne-a răspuns chiar Daniela Timofticiuc. Aceasta ne-a confirmat că s-a transferat începând cu 1 august la Autoritatea Electorală Permanentă dar nu a știut să ne spună cum a fost selectată, dacă a depus un CV sau o cerere de angajare și ne-a recomandat să sunăm la „București” să întrebăm. Am insistat și am întrebat-o „cum doamnă, nu știți cum v-ați angajat?”, moment în care aceasta nu a mai răspuns iar la capătul celălalt al firului am auzit o voce de bărbat, căruia Daniela pur și simplu îi întinsese receptorul, ca un copil prea mic sau ca unul prost-crescut. Bărbatul s-a dovedit a fi Daniel Gache care s-a prezentat ca șeful biroului AEP Vaslui. I-am adresat aceleași întrebări, acesta refuzând să răspundă iar când l-am întrebat dacă domnul Tătaru a recomandat-o pe cumătră-sa acesta s-a enervat și a țipat la noi trimițându-ne să întrebăm la București. Probabil că nici omului nu-i convine după ce ani de zile a fost șeful biroului să vină nevasta unuia să-i ia locul.
Văzând atâta încrâncenare pentru o întrebare care ar fi trebuit să fie una simplă, după ce i-am prezentat convorbirea avută la biroul local din Vaslui, i-am adresat președintelui AEP mai multe întrebări:

1. Cum ați selectat-o tocmai pe dna Daniela Timofticiuc, soția cumătrului ministrului Nelu Tătaru, pentru a o transfera la AEP biroul Vaslui?
2. Ce a recomandat-o pe dna Timofticiuc pentru o asemenea funcție?
3. Este numită șefa biroului sau nu?
4. A semnat Direcția de Pașapoarte transferul dnei Timofticiuc? Dacă da, cu ce dată? Dacă nu, cum lucrează domnia sa la AEP începând cu 01 august, așa cum ne-a declarat?
5. Cum comentați nervozitatea dlui Gache care este plătit din bani publici, la o întrebare care în mod normal nu îl viza? Sau îl viza?
6. Menționăm că dna Timofticiuc nu a fost nervoasă, ci doar prost-crescută, pentru că, brusc fără să ne anunțe în vreun fel, a înmânat receptorul colegului său. Le oferiți angajaților fără concurs ai AEP vreun training de comportament social, pentru că nefiind selectați prin interviu nu aveți cum să constatați dacă știu să salute, să vorbească la telefon și, în general, cum să se comporte?

Deși cele zece zile prevăzute de Legea 544/2001 au trecut, președintele AEP Mitulețu-Buică nu ne-a răspuns. Prin urmare concluziile le tragem singuri.
Pe Daniela Timofticiuc, fără vreo altă experiență decât cea de agent de poliție, cel mai probabil a trecut-o ministrul Tătaru pe o listă scurtă, într-o înțelegere mai largă a PNL cu Mitulețu-Buică, fost șef de tură-gestionari carburanți la SC EMMA SA Craiova, pus de Liviu Dragnea șef la AEP. În cadrul acestei înțelegeri în care Buică angajează tot felul de pile ale PNL fără experiență și fără concurs, ieri parlamentarii PNL au votat cot la cot cu PSD în cadrul Birourilor reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, modificările Regulamentului de organizare și funcționare a Autorității Electorale Permanente propuse de către președintele acesteia. Modificarea Regulamentului nu a fost supusă unei dezbateri publice prealabile. Citește AICI protestul societății civile față de aceste modificări netransparente. Cu alte cuvinte o mână spală pe alta într-o zeamă de mediocritate și impotență intelectuală. Cum ar putea câștiga altfel oamenii ăștia salariile uriașe plătite de la buget dacă nu i-ar susține politrucii care prind la un moment un os de ros și ei susținuți la rândul lor de alți incompetenți?

 

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.