DISTRIBUIŢI
hranici

Astăzi continuăm să vă prezentăm prăduiala banilor publici de către bugetarii români din toate pozițiile și de la toate nivelurile. Deși mașinile instituției nu pot fi folosite în interes personal, la Apele Române Iași, Directoarea tehnică M.E.I.R.A (Management European Integrat- Resurse de Apa) inginera Lăcrămioara Hranici se plimbă cu mașina de serviciu acolo unde are și ea câte o treabă; pentru sine, nu pentru angajator. Astfel, DUSTERUL nou al ABA PRUT-BÂRLAD, cu numărul IS-15-PTK o transportă pe bugetară la cumpărături , așa cum se poate vedea în fotografie, precum și la vila de vacanță din comuna Aroneanu, județul Iași.
Ca să poată justifica numărul de kilometri de la bord, Hranici trebuie să completeze foi de parcurs unde nu poate scrie că se duce la casa de la țară sau la LIDL. Așadar doamna comite fals și uz de fals după modelul consemnat de procurorii DNA  într-un comunicat: „La data de 08.10.2015, același inculpat a dispus folosirea în interes personal a unui autoturism marca Audi din dotarea Serviciului Rutier Vaslui, respectiv pentru deplasarea pe raza municipiului Vaslui a unei persoane din familia ofițerului. În legătură cu această faptă, inculpatul Năstase Dan-Mihăiță, a atestat, cu ocazia întocmirii foii de parcurs a autoturismului marca Audi, un fapt necorespunzător adevărului, respectiv faptul deplasării exclusiv pe traseul Vaslui – Huși – Vaslui, fără a menționa efectuarea deplasării pe raza municipiului Vaslui.”

Hranici nu e însă singurul caz de acest fel în ABA Prut-Bârlad, angajații utilizând mașinile în scopuri personale, zilnic, așa cum e și cazul familiei Melian care își transportă fiica de la școală spre casă chiar în timpul programului, cu autoturismul instituției.

Directorul ABA Prut-Bârlad, Șerban Chihaia (foto dreapta), deși a fost sesizat cu delapidarea banilor publici de către subalternii săi e n-aude, na vede că doar dacă nu curge, pică!hranici

Probleme pentru Hranici și cu averea

În fiecare an, funcționarii statului au obligația de a-și declara averile, declarațiile depuse de Hranici aratând că aceasta cheltuie mai mult decât poate.

În anul 2017, Lăcrămioara Hranici nu avea nici ea, nici soțul, niciun leu în conturi sau numerar, aveau 62.000 de lei datorii, un apartament în Iași, o mașină și un teren luat în concesiune.
În anul 2018, Lăcrămioara încasează un salariu de 4141 lei lunar, iar soțul de 3691 și deși nu reușesc să achite datoriile, cei doi decid să înceapă construcția unei case de 108 mp pe terenul luat în concesiune. În 2020, domnul Hranici se pensionează.
Soții Hranici împrumută 20.000 de Euro de la bancă și construiesc o casă de 108 metri pătrați. Oficial, Hranici nu are alte venituri  dar în atribuțiile ei de serviciu întră și semnarea avizelor, reavizelor și autorizațiilor în domeniul apelor, via Loredana Melian.

Cum doamna Hranici pare o împătimită a bulinelor de toate felurile, credem că de data asta a îmbulinat-o de tot!

3 ARII

  1. Suntem naivi dacă credem ca aceasta practica este doar la acest ABA. Dacă veți avea curiozitatea sa verificați veți vedea ca absolut toți directorii de la administrațiile bazinele folosesc mașinile de serviciu ca și cum ar fi mașini personale. Mașini noi, scumpe și cu un consum enorm sunt folosite în scop exclusiv personal. În timpul săptămânii și în weekend.

    • Nu doar directorii de ABA, ci și cei de SGA-uri și chiar sefii de prin ANAR folosesc mașinile de serviciu ca și cum ar fi ale familiilor lor. Cum o fi descoperit-o Curentul pe directoarea din Iași, cu un Duster când puteau găsi situații similare în București. Sau chiar mai impresionante. Santa Fe-uri și Toyote Hilux numai bune de circulat prin București in interes preponderent personal și în timpul săptămânii și în weekend și la munte și oricând.Pe banii instituției. Verifică cineva? Nu. Primul ministru vrea să limiteze costul telefoanelor la 500 lei. Îi spune cineva cât s-ar economisi dacă fiecare salariat cu funcție de la Apele Române ar utiliza pentru naveta și nevoile personale mașinile personale la fel ca restul salariaților de rând?

  2. Cum o fi găsit-o Curentul pe directoarea de la Iași care folosește un Duster. Ciprian are dreptate. La Apele Române aproape orice sef de orice rang folosește o mașină a institutiei pentru naveta de la domiciliu la locul de muncă, pentru toate nevoile familiei, pentru mers la piața sau in weekend la munte, etc. La București reporterul găsea Santa-Fe și Toyota Hilux folosite in interes preponderent personal. Pe banii instituției. Iar Primul ministru dorește să limiteze costurile cu aparatele telefonice la 500 lei. Îl informează cineva ce economie ar face Apele Române dacă cei cu funcții în ANAR, ABA și SGA ar folosi pentru deplasare la și de la locul de muncă și pentru nevoile familiei exact ce folosesc cei din subordinea lor. Mașinile personale și carburantul cumpărat din salariul lor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.