Home Dezvăluiri Deputatul violator Dan Bordeianu întărește rândurile penalilor din PSD care îl susțin...

Deputatul violator Dan Bordeianu întărește rândurile penalilor din PSD care îl susțin pe Victor Ponta

DISTRIBUIŢI

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, Dan Bordeianu ales pe listele USL a anunțat înscrierea în PSD. Penalii între ei. Pe când avea 17 ani și 11 luni. Dan Bordeianu împreună cu doi prieteni au sechestrat și violat o tânără din Vaslui pentru mai multe ore. Cei trei au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare pe care i-au executat în centrul de reeducare Târgu Ocna.
Mai nou, Dan Bordeianu și soția sa sunt cercetați pentru deturnare de fonduri la firma ECOLOC, administrată în drept de soție și în fapt de Bordeianu. Ziarul Curentul a relatat încă din 2010 despre trecutul penal mizerabil al lui Bordeianu și deși încă de atunci am sunat diverse doamne deputate pentru a le lua punctele de vedere, niciuna nu s-a opus în 2012 candidaturii acestuia pe listele USL pentru un nou mandat de deputat. Citește și ascultă reacțiile doamnelor deputate și cum a refuzat Lia Olguța Vasilescu să comenteze pentru un ziar care o face curvă.

Condamnat pentru viol şi lipsire de libertate

În urma solicitărilor făcute de ziarul „Curentul“, Judecătoria Vaslui ne-a pus la dispoziţie sentinţa penală nr. 506 din 12 iunie 1985 din dosarul cu nr. 1889/1985 „având ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol de către Dan Bordeianu“. Pentru a elimina orice urmă de îndoială, redăm în continuare conţinutul sentinţei date în şedinţa specială cu minori din 12 iunie 1985:

„Pentru astăzi venind la ordine pronunţarea procesului penal privind pe inculpaţii Bo.Da. (n.r. – Bordeianu Dan), N.M., Da.Ad. trimişi în judecată prin rechizitoriul Procuraturii Locale Vaslui, Nr. 524/P/1985 din 9 mai 1985, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Procedura completă. Dezbaterile din prezenta cauză au avut loc în şedinţa publică din 7 iunie 1985, care au fost consemnate în încheierea din acea zi şi care face parte integrantă din prezenta sentinţă, şi când din lipsă de timp pentru deliberare, s-a amânat pronunţarea pentru astăzi, când s-a dat sentinţa de faţă.
Procuratura locală Vaslui prin rechizitoriu nr. 524/P/1985 întocmit la 9 mai 1985 a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor minori Bo.Da., N.M. şi Da.Ad., pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de viol, prev. de art. 197 al. II lit. «b» Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 189 al. 2 c.p. cu aplicarea art. 33 lit. «a» Cod penal şi art. 99 Cod penal“.

Victima, luată cu forţa de pe stradă

Prin actul de sesizare al instanţei se reţine în sarcina inculpaţilor faptul că la data de 9 aprilie 1985, în timp ce partea vătămată se întorcea de la serviciu, aceştia au acostat-o şi cu forţa au dus-o la locuinţa inculpatului minor…, unde au avut raporturi sexuale cu victima. A doua zi dimineaţa, profitând de împrejurarea că cei trei inculpaţi doreau să stea la masă, victima s-a oferit să le pregătească micul dejun şi trecând în bucătărie a deschis uşa care fusese asigurată cu un zăvor şi a fugit acasă.
De menţionat este faptul că inculpaţii au ascuns hainele tocmai pentru a nu putea fugi victima, însă aceasta a plecat îmbrăcată sumar.
După ce partea vătămată a reuşit să fugă de la locul unde s-a comis infracţiunea, aceasta s-a adresat cu o plângere organelor de miliţie, declanşându-se astfel cercetările în cauză.

Expertiza medico-legală a confirmat violul

Expertiza medico-legală efectuată a confirmat faptul că… a fost victima unui viol, prezintă leziuni de violenţă de tipul echimozelor şi escoriaţiilor, leziuni ce s-au putut produce prin loviri active cu mijloace contondente în vederea înfrângerii voinţei şi consumării unui raport sexual violent.
Şi inculpaţii minori au fost expertizaţi,  constatându-se că ei au discernământul corespunzător vârstei.

Dan Bordeianu a recunoscut infracţiunea

În faţa organelor de urmărire penală, inculpaţii au recunoscut comiterea infracţiunii, recunoaştere ce se coroborează cu declaraţiile de recunoaştere parţială şi în faţa instanţei de judecată, în sensul că au arătat că partea vătămată ar fi acceptat în mod tacit să aibă raporturi sexuale cu toţi inculpaţii întrucât ar fi fost prietenă cu inculpatul Bo.Da.
Susţinerile inculpaţilor minori urmează a fi înlăturate pe considerentul că, folosirea forţei pentru a o constrânge pe victimă să intre în apartament şi ascunderea hainelor ca şi fuga acesteia de la domiciliul inculpatului…, atestă tocmai împrejurarea că victima nu a acceptat niciun moment să aibă de bună voie raporturi sexuale cu inculpaţii minori.
În faţa instanţei de judecată, victima, dându-şi seama de consecinţele ce urmează a le suporta inculpaţii minori, ca urmare a faptelor comise, a încercat iniţial să confirme susţinerile reclamanţilor în sensul că ar fi acceptat să aibă raporturi intime cu aceştia.
Luându-se însă o declaraţie amănunţită asupra modului în care s-a desfăşurat activitatea infracţională a inculpaţilor minori, victima a arătat că într-adevăr raporturile sexuale avute cu inculpaţii  au fost împotriva voinţei ei, fiind nevoită să fugă pentru a scăpa din domiciliul unde s-a comis infracţiunea. Faptele inculpaţilor fiind pe deplin dovedite urmează ca instanţa în baza art.3 din B.218/1977 să dispună trimiterea acestora într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.
Totodată, în baza art. 191 alin. 1 c.p.p. inculpaţii minori vor fi obligaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata către stat a cheltuielilor judiciare şi a onorariilor pentru apărători numiţi din oficiu.
Se va deduce din durata măsurii luate perioada reţinerii şi arestării preventive de la 10 apr.1985.

Condamnaţi la cinci ani cu executare

Pentru aceste motive în numele legii hotărăşte: Conform art.3 din B.218/1977 dispune trimiterea într-o şcoală specială de muncă şi reeducare pe o perioadă de 5(cinci) ani pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 197 al. 2. lit.“b“ şi art.189 alin. 2 cod penal

în concurs real a următorilor inculpaţi minori.
-B.D.,(urmează datele)
-N.M.(urmează datele)
-D.A.(urmează datele)

Obligă inculpaţii în solidar cu părţile responsabile civilmente ……… să achite statului suma de câte 500 lei cheltuieli judiciare şi la BCJ Vaslui câte 200 lei fiecare.

Deduce din durata măsurii perioadei reţinerii şi arestării preventive începând cu aprilie 1985. Cu recurs în 10 zile de la comunicare.“

(n.r.- intertitlurile aparţin redacţiei)

Pe scurt, o fată a fost luată de pe stradă, sechestrată şi violată de Dan Bordeianu şi cei doi amici ai săi, cei trei fiind arestaţi şi condamnaţi să petreacă următorii cinci ani într-un centru de reeducare pentru minori, adică într-o şcoală de corecţie.

Bordeianu & co. nu au făcut recurs

Deşi aveau dreptul să facă recurs la sentinţă în termen de 10 zile, Dan Bordeianu şi tovarăşii săi de viol nu au apelat la această cale de atac, Tribunalul Vaslui comunicând, la solicitarea ziarului „Curentul“, că „s-au efectuat verificări în registrele instanţei pentru perioada menţionată de dumneavoastră în cerere – anii 1983-1985 – şi  nu a fost identificat niciun dosar în care inculpat să fie numitul Bordeianu Dan pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Este posibil ca acest dosar la care faceţi referire să se fi aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, instituţie căreia vă puteţi adresa cu o cerere în acest sens“.

Cinci ani la Târgu Ocna

După sentinţa Judecătoriei Vaslui, Dan Bordeianu şi-a petrecut următorii cinci ani din viaţă la şcoala de corecţie de la Târgu Ocna. Acest lucru ne-a fost confirmat de directorul Centrului de Reeducare de la Găeşti, unde se află în acest moment arhiva şcolii de corecţie de la Târgu Ocna: „vă comunicăm că în arhiva unităţii noastre deţinem  date cu privire la situaţia juridică a fostului minor Dan Bordeianu“.
 
Aşa cum se poate constata, nici violul şi nici cei cinci ani de şcoală de corecţie nu l-au împiedicat pe Dan Bordeianu să devină deputat pe listele unui partid care într-o vreme se mândrea cu oameni care au creat România modernă, iar acum acceptă să fie reprezentat, la cel mai înalt nivel, de un violator.

Bordeianu nu a dorit să discute cu noi

Am încercat, în 2010, aşa cum era şi firesc, să luăm legătura cu deputatul Dan Bordeianu, dar domnia sa nu a dorit să discute cu noi, desemnând o consilieră să răspundă la telefonul său:
„Ştiu ce problemă aveţi, puteţi să-mi spuneţi fără probleme. Dacă puteţi să-mi spuneţi mie eu o să-i transmit. Ştiu dna Bujor, ştiu demersul făcut de ziarul dumneavoastră cu privire la atacul pe care doriţi să-l faceţi la adresa domnului deputat Bordeianu, ştiu motivele… Din ce dată aveţi această sentinţă? Şi credeţi că din anul 1985 până acum… Eu o să-i transmit. Dna Bujor, sunteţi o drăguţă, dar ar fi trebuit să luaţi punctul de vedere al domnului deputat înainte să publicaţi materialul (n.r. ceea ce am şi făcut). E o problemă de foarte mult timp pentru care nu are o condamnare, era minor, da? Care e problema? O ştie toată lumea. O să-i comunic că doriţi să vorbiţi cu el şi dacă o să considere că vrea  să vorbească…“. Nu a considerat , încă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.