DISTRIBUIȚI

Aleșii noștri au inventat cel mai simplu mod de a-și angaja fără concurs la stat rudele, cumetrii și amantele: prin detașare. Metoda desigur că este ilegală de vreme ce în Codul Muncii scrie la articolul 30 că încadrarea salariaților la instituțiile și autoritățile publice și la alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, însă nicun organ de control nu s-a aplecat până acum asupra acestor detașări. Metoda patentată cu succes încă de pe vremea guvernului Tăriceanu este folosită nu numai pentru ratații piloși, ci și pentru angajați ai firmelor private care sunt detașați la instituții publice tocmai pentru a face aranjamentele necesare ca angajatorii lor să poată câștiga licitațiile sau încredințările directe pe bani publici.

Astăzi vă prezentăm cazul Mariei Eleonora Ștefan, fostă Țuțuianu, recăsătorită Ștefan cu un șef de serviciu din MAI.

În septembrie 2017, Maria Eleonora Ștefan, angajată la SC NOVAINTERMED SRL în funcția de Area Sales Manager este numită din ordinul Gabrielei Firea administrator la Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat București S.A.. Trei luni mai târziu, pe 27 decembrie 2017, Ștefan este detașată prin Decizia 587/27.12.2017 (Foto 1) la ASSMB, instituție condusă de prietena lui Firea, detașata Turcheș Ablachim, în funcția de Inspector de Specialitate. Însă detașarea pare a se fi făcut doar pe hârtie, aceasta urmând să lucreze în continuare și la NOVAINTERMED SRL, după cum reiese din CV-ul completat de ea în februarie 2018 și postat pe site-ul companiei municipale pe care o administrează. (Foto 2)

Așadar această detașare a avut două scopuri:
– Maria Eleonora Ștefan să mai încaseze un salariu și de la ASSMB
– Maria Eleonora Ștefan să poată fi numită în Grupul de lucru comun ASSMB și Spitalul Clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” având ca atribuții analizarea necesității și oportunității achiziției de aparatură pentru spital și întocmirea caietului de sarcini și a celorlalte documente prevăzute de legea achizițiilor publice. (Foto3)

Câteva luni mai târziu, angajatorul său Novaintermed SRL semnează un contract de 100.000 de Euro pentru furnizarea a două analizoare, unul de bacteriologie și unul de imunologie pentru Spitalul Gomoiu. (Foto 4).

Vedeți cât e de simplu să direcționezi banii publici fără să pățești nimic? Inspectorii Curții de Conturi sunt orbi sau nepregătiți și nu observă aceste detașări ilegale, Corpul de Control al Primăriei este supus orbește Gabrielei Firea iar procurorii nici nu mai știu pe cine să cerceteze mai întâi. Așa că doar când primar general va fi o persoană onestă, aceste practici se vor termina.

Noi vom continua dezvăluirile despre schemele de sifonare a banilor publici pentru ca viitorul primar general să le aibă în vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.