Acasă Dezvăluiri Exclusiv: DNA anchetează folosirea la ranch-ul lui Costel Alexe timp de 6...

Exclusiv: DNA anchetează folosirea la ranch-ul lui Costel Alexe timp de 6 luni a 20 de muncitori de la Apele Române cu utilajele instituției

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Iași au audiat zilele acestea peste 20 de salariați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Sistemul de Gospodărire al Apelor Iași, într-un dosar ce anchetează folosirea acestora și a mai multor utilaje ale instituției la ranch-ul fostului ministru și actual președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe situat în localitatea Sculeni din județul Iași. Domeniul este deținut indirect de Alexe prin firma soției sale.
Procurorii au aflat că începând cu luna iulie 2020, muncitorii de la SGA Iași care figurau pontați la amenajarea cursului de apă al râului Jijia, au lucrat de fapt la ranch-ul lui Alexe, pe atunci ministru al Mediului, amenajând cele 3,8 hectare de teren, săpând puțuri, montând tabla luată șpagă de politicianul PNL (detalii AICI) și chiar construind un iaz în imensa curte. Activitatea s-a desfășurat până de Crăciun, nemaifiind reluată după Anul Nou pentru că pe 7 ianuarie 2021, procurorii DNA l-au săltat pe Alexe pentru luare de mită.

Surse bine informate ne-au declarat că procurorii DNA au ridicat de la filiala locală a Apelor Române foile de parcurs întocmite pentru justificarea carburantului.
Cum inginerul care se ocupa de gestionarea foilor de parcurs a fost schimbat cu o duduie-pilă de-a animalului politic Petru Avram (foto stânga), director al ABA Prut Bârlad și cumătru al lui Costel Alexe, procurorii au fost încântați să găsească probele necesare pentru dovedirea vinovăției conducerii ieșene de la Apele Române.
Duduia-pilă nu înțelegea mare lucru din ceea ce trebuia să facă așa că în cele șase luni vizate, dacă nu i se părea ei bine ceva pe foi, dădea cu pastă albă și scria deasupra. Așa s-a ajuns ca 30 de tone de motorină să fie decontată pentru cursul de apă Jijia, ceea ce fizic ar fi fost imposibil. Calculele specialiștilor au relevat că cel puțin 15 tone de motorină, valorând 75.000 de lei, au fost consumate la ranch-ul lui Alexe.
Procurorii au găsit chiar și o foaie de parcurs pe care tractoristul SGA Iași scrisese că a plecat cu tractorul de la kilometrul unde lucra pe cursul Jijia către Sculeni, la vila „lui domnu Alexe”.
Foaia a rămas nemodificată și audiat, omul a dat amănunte procurorilor deși înainte de audieri, inginerul Bălan Ioan, șef la SGA Iași, i-a chemat pe oameni și i-a atenționat să aibă grijă ce vorbesc cu polițiștii și procurorii, „că ordinele au venit de sus”.
Rând pe rând, muncitorii au declarat anchetatorilor că erau duși în echipe cu mașina unității la Sculeni, la ferma lui Costel Alexe.
Procurorii au mai aflat chiar că în cadrul ABA, Petru Avram a constituit o comisie de disciplină care să ancheteze formal șefii de formație care nu ar fi gestionat bine tonele de motorină, aceștia fiind sancționați cu câte un avertisment deși 15 tone de combustibil nu ieșeau. Așa credea Avram că se va transforma răspunderea penală într-una disciplinară, aproape nesancționată.
Informațiile noastre sunt că procurorii care anchetează au vizionat deja imaginile de la Vama Sculeni, casa lui Alexe fiind vecină cu frontiera de stat cu Republica Moldova, și au identificat deja toate mașinile care veneau și intrau în curtea lui Alexe.
Vineri, Avram este convocat la sediul central al ANAR din București, unde directorul general interimar Laszlo Barabas, care s-a refăcut greu după ce a făcut o formă severă de COVID, l-a chemat să-i explice situația cu Alexe. Temperament coleric, Avram și-a anunțat azi subalternii că el nu-și dă demisia și dacă i se va mai cere asta, el va dinamita PNL, subliniind că Orban știa totul, mai ales că, susține Avram, fiul lui Orban i-a botezat copilul lui Alexe. Vezi AICI  ranch-ul familiei lui Costel Alexe cu cai, struți, ponei, păuni pe un domeniu de 3,8 hectare la Sculeni.

 

11 COMENTARII

  • Chiar așa, un ministru care-a-nțeles că betonarea râurilor trebuie abandonată, eventual deviată în propria ogradă. Uite-așa sunt compromise orice revendicări de bun-simț. N-am înțeles ce-i cu convocarea la Anar, e pe linie militară?

  • Păi dacă e PeNaL, nu poate fi înlăturat, că așa a zis plăvanul de la Treicoceni: că PeNaLii-s nevinovați pînă la proba contrarie… Ungurul ăla șef la Ape la județul Hunedoara a fost săltat cu luni în urmă de patrihoții DIICOȚii, pentru un singur camion al instituției ce a fost trimis o dată sau de două ori acasă! …O DATĂ sau DE DOUĂ ORI! …că a „folosit ilegal” resursele Apelor Rrromîne… Imediat a fost destituit și acuzat în instanță. La ungurii din U.D.M.R. nem slobod!
   La șuolduovianu’ ista în bataturî uor munșît ÎN TIMPU’ PROGRAMULUI DI SIRVIȘI salariațîi Apiluor Rrruomîni timp di ȘASÎ luni, cu duoaîzăși di utilaji, șî nu-i fași niminia nimicuța… PiNaL sî hiii, în lumia aiasta dunîrianî! Nu degeaba există zicala: pînă la Dumnezău te mănîncă sfinții… A’mu, sfințîi uor fuost înluocuiț’ di PiNaLi…

 1. Asa se explica inca o data de ce au fost blocate zeci de sesizari legate de furtul agregatelor minerale, depozite de deseuri pe cursurile de apa cu evacuarea deseurilor in acumulari hidroenergetice ( exemplu comuna CEAHLAU, judetul Neamt; judetul IASI , judetul Suceava si ultima bomba judetul VRANCEA, dezvaluiri SILVIU ALUPEI, la mai putin de 400 m. aval de Centrala Hidroenergetica si Baraj BERESTI, exploatare de balast ilegala cu acumulare piscicola) ; trezestete ORBAN, Ministrul Mediului si Apelor BARNA, si director UDMR a ANAR, BARABAS !! veti da declaratii peste declaratii sub supravegherea procurorilor DNA, DIICOT ,DGA!!!Un baraj NU ESTE O TUTUGERIE!! TREZITI-VA

 2. Asa se explica inca o data de ce au fost blocate zeci de sesizari legate de furtul agregatelor minerale, depozite de deseuri pe cursurile de apa cu evacuarea deseurilor in acumulari hidroenergetice ( exemplu comuna CEAHLAU, judetul Neamt; judetul IASI , judetul Suceava si ultima bomba judetul VRANCEA, dezvaluiri SILVIU ALUPEI, la mai putin de 400 m. aval de Centrala Hidroenergetica si Baraj BERESTI, exploatare de balast ilegala cu acumulare piscicola) ; trezestete ORBAN, Ministrul Mediului si Apelor BARNA, si director UDMR a ANAR, BARABAS !! veti da declaratii peste declaratii sub supravegherea procurorilor DNA, DIICOT ,DGA!!!Un baraj NU ESTE O TUTUGERIE!! TREZITI-VA

 3. Ce se leaga golaniile facute de Alexa cu ascunderea zecilor de sesizari privind furturile masive de agregate minerale, depozitele de deseuri pe cursurile de apa care sunt plimbate si aruncate in acumularile lui Hidroelectrica SA Piatra Neamt; furturi de agregate judetele Suceava. Neamt, Bacau, Iasi si ultimile bombe sesizate de ziaristul SILVIU ALUPEI in judetul VRANCEA; la circa 380 m. aval de Centrala Hidroelectrica BERESTI si BARAJUL BERESTI pe raul SIREt, niste golani au mituit organele statului pentru obtinerea de acte de reglementatre in vederea unor iazuri piscicole dar in fond se FURA AGREAGATE MINERALE !!!! oare incompetentii de la SGA VRANCEA, APM VRANCEA, ANRM BUCURESTI, ISU VRANCEA, ABASIRET BACAU, IPJ VRANCEA, nu au vazut manareala ilegala !!!BAI prostilor o CENTRALA HIDROELECTRICA nu este o TUTUNGERIE !!!!! asa ceva nu se intampla in nici op tara din UE erau legati de mult si plateau la a zecea generatie !!!!!

 4. Urmare celor relatate de ziarul Curentul se formuleaza cateva observatii tehnice pertinente pentru a usura munca procurorilor DNA IASI:
  1. Iazul excavat trebuia sa obtina un act de reglementare de gospodarire a apelor, care se cheama “ Aviz de gospodarire a apelor “ conform Legii Apelor nr.107/1996;
  2. Pentru puturile sapate si finalizate trebuia sa se obtina la fel Avize de gospodarire a apelor conform Legii Apelor nr.107/1996 chiar daca este peroana fizica ;
  3. Daca s-a lucrat la regularizare JIJIA, sa se verifice de unde s-a adus piatra de cariera pentru ca sursele noastre spun ca in curtea imensa a lui ALEXE COSTEL zis’ TABLA”s-ar fi descarcat piatra de cariera in cantitati foarte mari!!!
  4. Sa se verifice de catre ofiterii judiciaristi de la DNA IASI, daca piatra de cariera este adusa din zona TARCAU, judetul NEAMT de la ce cariera si ce acte de transport marfa au avut!!! !
  5. Daca nu sunt actele de reglementare de gospodarire a apelor, datorita scandalului imens cu ALEXE COSTEL zis “TABLA”, actualul director al Administratiei Nationale “APELE ROMANE”, ing BARABAS, are obligatia de a trimite Corpul de Control al ANAR sa ancheteze aceste aspecte si sa aplice separat prevederile Legii Apelor nr.107/1996, executare de lucrari care au legatura cu apele, fara obtinerea actelor de reglementare de gospodarire a apelor in speta AVIZELE DE GOSPODARIRE APELOR!!!! si evident sa aplice LEGEA !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.