Acasă Dezvăluiri Funcționarii Guvernului refuză să răspundă dacă Firea a avut buletin pe numele...

Funcționarii Guvernului refuză să răspundă dacă Firea a avut buletin pe numele Vrânceanu-Firea

DISTRIBUIȚI

În anul 2000, Gabriela Firea a ocupat funcția de consilier și apoi de secretar de stat în Guvernul Românei prin deciziile lui Mugur Isărescu, prim-ministru în acel moment. Toate actele semnate de Firea în această calitate și publicate în Monitorul Oficial purtau numele său de scenă Gabriela Vrânceanu-Firea.
Identitatea reprezintă prin definiție un ansamblu de date prin care se identifică o persoană. Pentru membrii și angajații guvernului care semnează acte în Monitorul Oficial singura identitate declarată o reprezintă ansamblul „numele și prenumele”. Dacă acestea nu sunt conforme cu realitatea rezultă semnarea unor documente oficiale de o persoană cu identitate falsă.
Am cercetat trecutul fertilei senatoare pentru a vedea dacă Firea și-a schimbat cumva pe cale administrativă numele din Gabriela Vrânceanu-Firea în Gabriela Firea și invers și am constatat că nu. De când e senatoare, Firea folosește doar numele de Gabriela Firea pentru că atunci când și-a depus candidatura a trebuit să prezinte buletinul.
Firea susține că s-a căsătorit în 1993 cu Răsvan Firea, înainte de a se naște fiul lor Tudor Ștefan Firea care poartă numele de familie al tatălui. Conform Codului Familiei în vigoare la momentul căsătoriei din 1993, a articolului 27 „la încheierea căsătoriei, viitorii soţi vor declara, în faţa delegatului de stare civilă, numele pe care s-au învoit sa-l poarte în căsătorie. Sotii pot să-şi păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.” Prin urmare cei doi puteau să se numească ea Vrânceanu și el Firea sau amândoi Vrânceanu, Firea sau Vrânceanu-Firea. Având în vederea că fiul lor se numește Firea este evident că cei doi „s-au învoit la căsătorie” ca cel puțin soțul să rămână cu numele Firea. Conform Codului Familiei, Gabriela s-ar fi putut numi Gabriela Vrânceanu în continuare sau Gabriela Firea, cum se numește și astăzi. În consecință ambii soți au purtat după căsătorie numele de Firea. 

În data de 20 ianuarie am rugat-o pe Gabriela Firea să aibă amabilitatea să ne comunice evoluția numelui de familie de-a lungul timpului, precizând și dacă și-a schimbat numele pe cale administrativă,  având în vedere că în anul 2000 a semnat acte cu numele Vrânceanu-Firea în calitate de secretar de stat, la Registrul Comerțului și la Senat a semnat acte cu numele Gabriela Firea și la TMB, în procesul pe care l-a intentat lui Cristian Boureanu în 29.06.2010, cu numărul  31606/3/2010 a semnat cu numele Gabriela Vrânceanu-Firea precum și la ÎCCJ în două procese deschise tot de ea sub numărul 1150/1/2003 și 1156/1/2003  unde a semnat tot cu numele Vrânceanu Firea Gabriela iar la TMB în dosarul  1379/3/2002 și la Curtea de Apel, în dosarul 151/2/2003 a semnat cu numele Gabriela Firea.

Doamna Firea nu a avut amabilitatea să ne răspundă nici până astăzi.
Am așteptat răbdător până pe 3 martie când m-am adresat Guvernului, mai precis dnei Anca PĂDURARU, Consilier de stat pentru Comunicare și relații cu presa. Doamna Păduraru nu a respectat termenele prevăzute de Legea privind liberul acces la informații. Întrebarea noastră a fost „Doamna senatoare PSD Gabriela Firea a lucrat în anul 2000 la Guvernul României. Ne puteți comunica numele sub care aceasta a fost angajată și cu ce tip de act s-a legitimat domnia sa la angajare?”. Părea o întrebare simplă dar iată că pe doamna Păduraru a încurcat-o rău. Am revenit în 16 martie. Niciun răspuns. Am revenit respectuos cu aceeași întrebare și pe 30 martie, de data asta punând în copie și adresele purtătorului de cuvânt al guvernului, precum și pe cea a prim-ministrului.

Și ce să vezi, în câteva zile am primit răspunsul mult așteptat la întrebarea mea de la Secretariatul General al Guvernului dar incomplet: doamna Vrânceanu-Firea a fost numită prin deciziile dlui Mugur Isărescu cu numerele aferente. Despre actul cu care s-a legitimat niciun cuvânt.

Am revenit cu întrebarea despre actul de identitate folosit de Firea pentru legitimare la Guvern. Niciun răspuns despre asta.

În schimb, de câteva zile, televiziunile prietene A3 și RTV au reînceput să-i spună Gabriela Vrânceanu-Firea și chiar TVR face promo cu vechiul nume de scenă al pesedistei.

Noi înțelegem că niște funcționari de la Guvern au fost neglijenți iar Firea a fost inconștientă să semneze acte pentru Monitorul Oficial sub un nume fals dar orice răspundere administrativă și penală s-a prescris de mult pentru că între timp și actele semnate de ea au fost înlocuite de altele mai noi. Ar fi frumos totuși din partea guvernului să ne spună adevărul pentru că va ajunge Firea primăriță și dacă va semna titluri de proprietate cu Vrânceanu-Firea o să fie nule și peste 50 de ani când ea va fi moartă urmașii proprietarilor o să-i blesteme nepoții ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.