Acasă Dezvăluiri Iohannis nu a renunțat la varianta Ciucă premier. Negocierile dintre PNL, USR-PLUS...

Iohannis nu a renunțat la varianta Ciucă premier. Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR au fost suspendate

DISTRIBUIȚI

Update ora 18.00: Deputatul PNL Ovidiu Raețchi confirmă pe Facebook varianta avansată de sursele Curentul privind desemnarea generalului Ciucă drept premier. Detalii AICI.

Negocierile dintre PNL, USR-Plus și UDMR pentru un guvern Cîțu au fost suspendate după aproape două ore de discuții. Liderii USR au propus ca fiecare formaţiune din cele trei să-şi aleagă câte una dintre cele trei funcţii, în baza scorului de la alegeri. Astfel, PNL are prima opţiune, USR a doua, iar UDMR ar lua funcţia rămasă. Cum PNL a ales deja premierul, în persoana lui Florin Cîţu, USR ar vrea şefia Camerei Deputaţilor pentru Dan Barna. Rezolvarea este însă refuzată categoric de PNL.
Ludovic Orban a propus ca şefia Camerei Deputaţilor să fie supusă votului deputaților, știind că se poate baza și pe voturi de la PSD, au declarat sursele Curentul.
Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei Deputaţilor, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.
Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor.
Dacă nici un candidat nu a întrunit, după două tururi, votul majorităţii deputaţilor, se organizează noi tururi de scrutin, în urma cărora va fi declarat preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a obţinut majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului de şedinţă.
Potrivit variantei propuse de Orban, acesta ar ajunge preşedintele Camerei Deputaţilor cu voturile USR în turul 2, iar un reprezentant USR ar ajunge preşedintele Senatului, cu voturile PNL.
O parte a PNL susține posibilitatea ca liberalii să intre la guvernare singuri cu susținerea parlamentară a PSD, așa cum a fost perioada 2007 – 2008 cu guvernul Tăriceanu.
Cealaltă parte, fidelă președintelui Iohannis dorește desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru, variantă care ar fi acceaptată conform unelor surse, preferată, conform altor surse și sigură, conform unor alte surse, de Klaus Iohannis.

Discuțiile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR se vor relua abia după consultările de luni de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

4 COMENTARII

  1. Reactia presedintelui Johannis pentru desemnarea in functia de prim ministru al Romaniei al domnului CIUCA este tradiva, desemnarea acestuia trebuia efectuata cel putin de un de zile. Calitatile personale si conduita profesionala a militarului CIUCA sunt garnantia sigura pentru JOHHANIS ca se va misca intregul mecanism politic de dreapta in directia absorbtiei fondurilor europene atat de necesare dezvoltarii tarii noastre.
    Intrebarea este ce va face presedintele Romaniei cu coalitia infractorior politici !?

  2. PENTRU SALVAREA ROMANIEI , CA SA NU SE APELEZE LA SCHEMA dura FOLOSITA IN ANII ’90 IN COREA DE SUD PENTRU NORMALIZAREA VIETII SOCIAL-POLITICE A STATULUI, E DE PREFERAT A SE FOLOSI STRATEGIA DE SALVARE a tarii aplicata de premierului englez Margaret Thatcher care in perioada 1979- 1990 a salvat MAREA BRITANIE de la colaps economic si nu numai.

  3. Johannis vinde pielea ursului din padure ptr ca alegerile au fost 100% NECONSTITUTIONALE deci ILEGALE si trebuiesc ANULATE si REPETATE…Va explic imediat…constitutia garanteaza DREPTUL LA VOT si prevede ca trebuiesc organizate alegerile cu 1-Liste suplimentare si 2-Urne mobile…Din cauza ca nu au fost respecatte legile,deci CONSTITUTIA peste 80% din alegatori NU AU VOTAT deci ALEGERILE SUNT ILEGALE SI| NULE DE DREPT…deci trebuie repetate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.