Home Dezvăluiri Judecătorii au decis definitiv ca un ștab din Apele Române să fie...

Judecătorii au decis definitiv ca un ștab din Apele Române să fie sancționat disciplinar pentru că a folosit angajații în interes personal. Aviz amatorilor!

DISTRIBUIŢI

Datorită avertizorilor de integritate din administrațiile bazinale și din structura centrală a ANAR directorului general Victor Sandu (foto Ziarul de Argeș)  îi este tot mai greu să acopere ilegalitățile subordonaților. În luna martie 2017, avertizori de integritate ne-au prezentat încă un caz în care un director din SGA Mureș a folosit angajații instituției în interes personal. Noi am relatat situația AICI. Astfel, directorul economic Sara Călin a trimis pe data de 1 Martie 2017, doi angajați din subordine să-i curețe copacii din curtea casei sale din Sâncraiu de Mureș în timpul programului, unul dintre cei doi folosind și mașina instituției. Deși a încercat împreună cu directorul de atunci al ABA Mureș să-l hărțuiască pe cel care a raportat situația către șeful său, cei doi au abandonat acțiunea după ce au înțeles că este interzis să prin lege să hăituiești avertizorii de integritate, adică pe cei care dezvăluie șefilor, poliției sau presei ilegalitățile constatate. Detalii AICI.

Și așa, după ce s-a calicit la o sută, două de lei pe care i-ar fi putut unor localnici să-i curețe copacii, Sara a fost cercetat disciplinar și sancționat conform art. 248 lit b coroborat cu art 48 din Codul muncii cu retrogradarea din funcție pentru două luni cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea și schimbarea locului de muncă. Nemulțumit, Sara a contestat decizia de sancționare în instanță dar judecătorii Tribunalului Mureș și apoi cei ai Curții de Apel Mureș au respins vineri contestația ca neîntemeiată. Decizia este definitivă iar Sara rămâne sancționat.

E adevărat că nu se face primăvară cu o floare dar dacă toți românii s-ar înzestra cu spirit civic și ar avertiza încălcările de lege către șefi, autorități sau presă, poate s-ar delapida mai puțin în România.

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.