Home Dezvăluiri Ministerul Apărării, condus de Mircea DUȘA sau de UTI?

Ministerul Apărării, condus de Mircea DUȘA sau de UTI?

DISTRIBUIŢI

La începutul anului 2015, Comisia Europeană a respins solicitarea României de a suplimenta bugetul pe apărare cu 0,3% din PIB, echivalentul a 2,1 miliarde lei (circa 500 de milioane de euro), alocările din acest an ridicându-se la doar 1,4% din PIB.
„În ciuda discuţiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin (Consiliul miniştrilor de Finanţe – n.r.), Comisia a refuzat să accepte o soluţie referitoare la cheltuielile suplimentare de apărare în cadrul discuţiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, deşi avem o graniţă lungă cu Ucraina”, comunica ministrul Finanţelor Publice la acel moment.
În luna martie, Klaus Iohannis care a participat la bilanțul Ministerului Apărării declara: avem nevoie de o regândire a cadrului strategic privind prioritățile de înzestrare și dotări pe măsura provocărilor actuale.
 
Așadar, Ministerul Apărării nu are banii necesari. Bugetul este insuficient și trebuie, așa cum spune Comandantul Suprem al Armatei, Președintele României, cheltuit pe măsura provocărilor actuale. Fără bani, fără bani dar nu și pentru UTI, celebra firmă în poligonul căreia a fost executat instructorul de TIR. Firma lui Tiberiu Urdăreanu, „fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost șef al Comandamentului Trupelor de Tancuri și Auto în vremea regimului comunist și personaj destul de controversat al evenimentelor din 1989” (conform lui Sorin Roșca Stănescu) ne anunța pompos în 19 martie că UTI „contribuie la modernizarea industriei de apărare”. Unele dintre aceste contracte sunt „nevăzute”, cu bugete mari. Despre aceste contracte o să aflăm după alți 20 de ani. Sau poate mai repede, pe surse.
Altele, de 10 ori mai mici sunt la vedere. Despre ele aflăm acum . Și UTI este singurul ofertant. Și, evident, singurul câștigător.

Ce contracte a semnat UTI la Ministerul Apărării la sfârșit de an 2014? Patru contracte. Când nimeni nu credea, când toți știam că Ministerul Apărării nu are buget și că este într-o perioadă de maximă austeritate. Ce să mai credem? Că Mircea Dușa conduce și gestionează Ministerul sau UTI? Nu-i facem vreun reproș lui Mircea Dușa, pentru că știm că nu el l-a adus pe UTI în Minister. Poate invers?

UTI semnează 4 contracte în octombrie 2014. Din ciclul: alergăm de unii singuri și ieșim pe locul întâi!

Pe 14 octombrie 2014 , UTI semnează cu Ministerul Apărării – Unitatea militară 02415 București, contractul „ACORD-CADRU DE FURNIZARE A 14 LOTURI DE „Echipamente pentru infrastructura INTRASS”; ACORD-CADRU DE FURNIZARE – Lot  4+9 „, în valoare de 269.568 ron . Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.
 
Tot pe data de 14 octombrie 2014, UTI semnează cu Ministerul Apărării – Unitatea militară 02415 București, „ACORD-CADRU DE FURNIZARE A 14 LOTURI DE „Echipamente pentru infrastructura INTRASS”; ACORD-CADRU DE FURNIZARE – Lot 2+3+1+6+7+10+13 „, în valoare de 1,741,642 ron. Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.
 
Tot pe data de 14 octombrie 2014, UTI semnează cu Ministerul Apărării – Unitatea militară 02415 București, „ACORD-CADRU DE FURNIZARE A 14 LOTURI DE „Echipamente pentru infrastructura INTRASS”;  ACORD-CADRU DE FURNIZARE – Lot 5”. Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.
 
Tot pe data de 14 octombrie 2014, UTI semnează cu Ministerul Apărării – Unitatea militară 02415 București, „ACORD-CADRU DE FURNIZARE A 14 LOTURI DE „Echipamente pentru infrastructura INTRASS”; ACORD-CADRU DE FURNIZARE – Lot8”. Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.

Istoria se repetă.
Nimic nu este nou.
Același lucru s-a întâmplat și în 2012.  La sfârșitul anului 2012, UTI semnează tot cu Ministerul Apărării – Unitatea militara 02415 București, „ACORD-CADRU DE FURNIZARE „”INFOSEC SISTEME AUTOMATE DE PRELUCRARE A DATELOR TEMPEST”; Acord cadru de furnizare  – Lot1 „, în valoare de 724,499 ron.  Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.
 
Tot la sfarsitul anului 2012 UTI semnează tot cu ” Ministerul Apărării – Unitatea militara 02415 București, „ACORD-CADRU DE FURNIZARE „”INFOSEC SISTEME AUTOMATE DE PRELUCRARE A DATELOR TEMPEST”; Acord cadru de furnizare  – Lot2″.  Licitație deschisă cu un singur participant și cu un singur câștigător: UTI.
 
Ministerul Apărării nu are bani. Bugetul este mic. Știm: MapN nu are buget suficient decât pentru UTI.
 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.