DISTRIBUIŢI

Din păcate nu e nicio glumă! TVR a postat astăzi pe tvr.ro o notificare publică prin care președinta Doina Gradea cere jurnaliștilor care au publicat veniturile sinecuriștilor plătiți cu mii de Euro să-și divulge sursele. Incredibilă solicitarea individei având în vedere că CEDO protejează în mod absolut sursele jurnalistice.
Notificarea publică sună așa: „În ultima perioadă, în spațiul public au fost diseminate o serie de informații cu caracter confidențial privind aspecte comerciale din contracte sau convenții încheiate de SRTv cu partenerii săi. Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi. De asemenea, reprezentanții Televiziunii Române vor notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.
Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.”

Ultima frază e fenomenală având în vedere că acțiune penală, mijlocul prevăzut de lege prin care se realizează, în justiție, tragerea la răspunderea penală a persoanelor care au săvârșit infracțiuni și pedepsirea acestora, poate fi demarată in rem doar de organele de urmărire penală. SRTV poate cel mult depune o plângere penală. Însă șansele de „prindere” a surselor sunt zero pentru că nici măcar procurorii nu pot obliga jurnaliștii să divulge sursele.

În plus penibila din fruntea TVR nu știe că dacă un angajat de-al ei divulgă informații presei devine avertizor de integritate și este apărat de Legea 571/2004.
Așa le place incompetenților să se remarce: atacând jurnaliștii care le deranjează stăpânii.

Ia uitați ce tupeu are Gradea:

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.