După ce am relatat AICI despre cum a plătit ROMSILVA un milion de EURO ca să NU știm câte păduri are România, am descoperit că aceeași firmă ne numără și studenții. Ambele sisteme sunt elaborate de TOTALSOFT și sunt un eșec. Sistemele nu funcționează, deci, de fapt, aceste sisteme nu există.
Conferința națională de lansare a sistemului informatic REGISTRUL MATRICOL UNIC ( RMU ), ce ar fi trebuit să gestioneze toți studenții, toate diplomele, a avut loc în data de 28 octombrie 2011 la Academia de Studii Economice. Scopul evenimentului a fost de a prezenta sistemul informatic, aspecte privind implementarea acestuia, precum și elemente ale cadrului legislativ. Registrul matricol al Universităților din România, prevăzut de Legea Educației Naționale nr.1 /2011.
Teoretic proiectul REGISTRULUI MATRICOL UNIC este foarte bun.
Practic, ca și la celelalte proiecte TOTALSOFT operația este reușită, pacientul este mort.
Sistemul Informatic Integrat RMU trebuia să asigure centralizarea datelor privind studenții și să verifice parcursul educațional al studentului pentru a evita diplomele false.
SISTEMUL INFORMATIC INTEGRAT RMU s-a dorit un instrument de “guvernare electronică” la nivel național cu două componente integrate: o componentă locală de culegere de date, o componentă de preluare date și o componentă centrală ce ar fi trebuit să includă depozit de date central, sistemul hardware de suport, aplicația de portal.
Accesând site-ul www.rmu.ro, a Registrului Matricol Unic aflăm de toate despre proiectul REGISTRULUI MATRICOL UNIC. Stadiul actual al proiectului se termina în 30 octombrie 2011.
De pe site aflăm că până la 30 octombrie 2011 au fost sprijinite 101 universități de stat și particulare din România prin instalarea aplicației RMU la fiecare din acestea dar modalitățile de colaborare se vor concretiza într-un acord de utilizare, adică programul va funcționa în viitor. Tot de pe site aflăm ca această propunere de viitor acord de utilizare este o propunere dezvoltată în cadrul proiectului, adică facem un proiect în care propunem să facem în viitor un alt proiect.
Acordul ar fi trebuit să fie semnat de instituția beneficiară și de cea care va administra în viitor RMU.
Tot de pe site aflăm că echipa de implementare a proiectului consideră că un element important pentru asigurarea sustenabilității proiectului după finalizarea implementării acestuia îl reprezintă dezvoltarea arhitecturii instituționale care să gestioneze RMU, precum și stabilirea modalităților de operaționalizare. Ciudat: exact obiectivele proiectului ce au fost finalizate teoretic.
Și mai aflăm o noutate: avțnd în vedere capacitatea instituțională a UEFISCDI, echipa de management a proiectului a recomandat ca Unitatea Centrală a RMU să fie gestionată în continuare de către UEFISCDI, adică de domnul Adrian Curaj. UEFISCDI condusă de Adrian Curaj este instituția Statului Român care a respins de la finanțare invenția cercetătorilor români, brevetată în peste 50 de țări, care transforma apa în combustibil după cum am relatat AICI și împotrivă căruia au protestat peste 200 de cercetători cerîndu-i demisia după cum am relatat AICI.
Și revenind la proiectul câștigat de TOTALSOFT, nu știm nici câte diplome avem, nici câți student.
Un alt milion de euro ca să nu știm nici câte diplome avem, nici câți studenți avem!