DISTRIBUIŢI
locuri la rezidențiat reumatologie

În luna noiembrie 2018, Centrul de Resurse Umane în Sănătate condus de politruca Gabriela Angheloiu fostă secretară prin Primăria Sectorului 4 și absolventă de Drept la particulară, a organizat concursul de rezidențiat. După ce a numărat locurile la rezidențiat precum Pristanda steagurile și cu două zile înainte de concursul care a avut loc pe 18 noiembrie ministerul a anunțat printr-un comunicat că 54 de locuri au fost oferite ministerelor cu rețea sanitară proprie: Apărare, Interne, Transporturi, am trimis în 19 noiembrie trecut, un set de întrebări ministrului Sorina Pintea, în baza Legii 544/2001:

1. să ne explicați ultima frază din comunicatul dvs. din 16.11.2018:
„Dintre cele 5415 locuri și posturi, un număr de 4730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi
225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu rețea sanitară proprie.”
deoarece la linkul la care susțineți că ați publicat lista locurilor scoase la concurs (inclusiv suplimentarea) https://rezidentiat.ms.ro/20181118/20181118-locuri-cu-suplim.pdf apar alte cifre, respectiv 4457+405+225=5087, mai mic decât 5415. Cum se explică diferența?

2. Vă rugăm să ne detaliați la ce ministere ați distribuit cele 54 de locuri și de ce ați anunțat această decizie abia în 16.11.2018? Când mai aveau timp absolvenții să se înscrie pentru ele?

3. Cum comentați răspunsurile oferite în urmă cu o lună de dna Gabriela Angheloiu și de Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică pe Facebook unor medici.
Întrebat unde este diferența de posturi până la cele 5415, Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică a răspuns: „cu tot respectul pt Dvs, dacă ati citi cu atenție datele ati observa ca promoția de studenți absolvenți ai anului 2018 este de 3900 (n.r. deși în comunicat se spune că sunt 3800) iar numărul de posturi scos la rezidențiat este cu mult peste aceasta cifra! Dacă ne dorim sa fim ușor răutăcioși putem sa fim… dar realitatea este alta!”, revenind apoi cu încă un răspuns:
„Cum adică unde sunt acele posturi? Exista HG 131/2018 cu modificări ulterioare unde este stabilită cifra de școlarizare….exista o repartizare a acestora… Dacă doriți detalii cu documente in proba, va aștept la sediul CRUSP!”. Cum medicii nu s-au lăsat păcăliți și au insistat să afle unde e diferența, însăși doamna Angheloiu a intervenit în conversație și a dat un raspuns complet ilogic despre lipsa unui număr de posturi față de HG: „v-am spus ca am asigurat cu mult peste cifra de școlarizare a universităților…și nu cu 100-200 de posturi… Vorbim despre realități ..nu despre presupuneri!”
Neclaritățile se păstrează și azi la o lună de la acele răspunsuri și la o zi de la organizarea concursului, mulți medici neînțelegând de ce sunt diferențe la numărul de locuri și cum au fost cedate cele 54 de locuri altor ministere cu două zile înainte de organizarea concursului de rezidențiatul.

4. Are în vedere ministerul Sănătății să angajeze niște persoane cu abilități de comunicare pentru a oferi pe Facebook răspunsuri clare și profesioniste persoanelor interesate, pentru că în mod evident dna Angheloiu ori nu are abilități de comunicare, ori nu are abilități de a înțelege ceea ce este întrebată.

Zece zile mai târziu, sub numărul 60028/29.11.2018 ministerul m-a anunțat că „având în vedere solicitarea dumneavoastră transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile art.7, alin.(1) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășeste 10 zile, iar răspunsul va fi comunicat în maxim 30 de zile.”

Nici până astăzi, deși au trecut peste 100 de zile și am reamintit prin mail și telefonic că aștept răspunsul, ministerul nu a vrut să ne spună unde sunt cele 328 de locuri lipsă și cum s-au distribuit cele 54 la ministerele cu rețea sanitară proprie.
Noi știm că o mână (Pintea) spală pe alta (Angheloiu) așa că singura soluție este acționarea în judecată a ministerului pentru a explica dispariția locurilor de la rezidențiat, altfel, prin matrapazlâcurile celor două, în zece ani vor rămâne rezidenți doar cei ca Matteo care a obținut drept de parafă chiar în mandatul lui Angheloiu de șefă a DSP sau ca Raluca ginecologa de la Ilfov demascată chiar când madam Pintea ne spunea că în spitalele de stat un caz Matteo nu poate apărea.

1 COMENTARIU

  1. Pintea va ajunge la puscarie in cele din urmă, si nu numai ea, prietenii stiu de ce….că apară hoții si excrocii, din minister nu e o noutate, asta se stie, nici ea nu e curată, e pătată si manjita pana peste cap.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.