Home Dezvăluiri Plecat din minister pe motiv de etichete, Timofticiuc îi face rost de...

Plecat din minister pe motiv de etichete, Timofticiuc îi face rost de un dosar penal ministrului Nelu Tătaru

DISTRIBUIŢI

Lucian Timofticiuc nu mai este consilier al ministrului Sănătății de acum două săptămâni, fiind scos și de pe site-ul MS din „cabinetul ministrului”. Supărat pentru dezvăluirile din ziarul Curentul, ministrul refuză să ne răspundă la vreo întrebare legată de cumătrul său Timofticiuc despre care am aflat din surse locale că a rămas, pe lângă funcțiile de la Antibiotice și Unifarm, doar un fel de coordonator al campaniei locale a PNL Vaslui, făcând în ultimele două săptămâni întâlniri cu primarii din județ. Rămas fără funcția de consilier croșetator al ministrului Sănătății, Timofticiuc bate primăriile vasluiene să se asigure că în campaniile electorale care urmează tot mai multe voturi vor merge către PNL. Asta după ce în urmă cu două săptămâni, Timofticiuc a fost demascat în ziarul Curentul de o înregistrare cu un fost colaborator de-al său care povestea că, în calitatea sa de administrator al Antibiotice SA Iași numit prin decizia verișoarei lui Nelu Tătaru, Mihaela Vlada (fostă Tătaru), i-a propus să-și facă o firmă prin care să bage etichete la firma ieșeană deținută majoritar de Ministerul Sănătății. Acum nervosului Timofticiuc îi va fi tot mai greu să se impună în vreun fel în domeniul Sănătății. E greu când nu mai ești în minister, la București, să-i sufli toată ziua în ureche lui Neluțu.

Al doilea oraș din județul Vaslui îl are ca primar pe PNL-istul Dumitru Boroș, de profesie avocat, cu facultatea absolvită la Universitatea București. Vineri, 19 iunie, primarul Bârladului a anunțat fericit că în sfârșit, după mai multe încercări eșuate, proiectul Variantei de ocolire a localității a trecut de cea mai dificilă etapă în demararea efectivă a lucrărilor: obținerea avizului comisiei tehnico-economice din CNAIR.
În mod surprinzător (sau poate nu), primarul Boroș a dezvoltat anunțul, sursele noastre spunându-ne că la solicitarea expresă a lui Timofticiuc: „Discuțiile purtate în urmă cu circa două săptămâni, când m-am deplasat la București, au continuat aproape în fiecare zi. Însă, de la nivel central, stadiul proiectului a fost urmărit îndeaproape, tot zilnic, de către domnul ministru Nelu Tătaru. Domniei sale, cât și conducerii CNAIR, care a înțeles importanța uriașă a acestei investiții pentru locuitorii orașului, și nu numai, vreau să le mulțumesc public. De-acum, emiterea autorizației de construire și semnarea ordinului de începere a lucrărilor sunt simple formalități, care vor fi îndeplinite în cel mult două săptămâni”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
CNAIR este în subordinea Minsterului Transporturilor, nu al Sănătății. „Stadiul proiectului” nu putea fi „urmărit îndeaproape” de ministrul Tătaru decât dacă acesta își folosea influența de Președinte PNL-Organizația Județeană Vaslui, (Membru cu rang de vicepreședinte politic al Bex al PNL) pentru că ministerul Transporturilor nu e (încă) subordonat celui al Sănătății.
Dacă vă sună cunoscută formularea „folosirea influenței” vă reamintim că ea era citită des în comunicatele DNA, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Liviu Dragnea care a și fost condamnat la închisoare pentru această infracțiune. Ce a făcut Dragnea, a făcut acum și Tătaru: „Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al unui partid, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale”, scria DNA în rechizitoriu.
Doar Nelu Tătaru tot pentru voturi și-a depășit atribuțiile legale și a „urmărit îndeaproape stadiul proiectului” până a ieșit avizul de la CTE din CNAIR.

Mulțumit de cum grăit-a primarul, ziarul Vremea Nouă, aparținând lui Lucian Timofticiuc, a consemnat cu rigurozitate declarația. Că poate aveau nevoie și procurorii DNA de un articol să se autosesizeze.

2 ARII

  1. articolul catre DNA o sa-l trimita , urgent, „cunoscutul”(cine il cunoaste!) colaborator EDITAT conform „retetei’ marca Timofticiuc:)

  2. A plecat din minister pentru a fi ales din nou
    Membru CA la antibiotice, pentru ca legea nu permite ca Ministerul sa aiba 2 reprezentanti intr-un CA format din 5 membrii.

    O schema bine gandita…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.