Acasă Politic Orban: starea de alertă va dura atât timp cât nivelul de răspândire...

Orban: starea de alertă va dura atât timp cât nivelul de răspândire e ridicat

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, la România Tv, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate. Acum e în România avem o creștere zilnică a numărului de cazuri de 15 persoane la un milion. Raed Arafat a declarat că ideal ar fi 5 cazuri noi la un milion, cifră care este și folosită de INSP la introducerea țărilor între cele din care la întoarcere nu te mai izolezi. Mediile se calculează pentru 14 zile.

”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a adăugat Orban.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” şi au instigat la nerespectarea regulilor.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător. (…) Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a adăugat premierul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.