DISTRIBUIȚI

UPDATE 10.06.2020. Într-un articol din ziarul său online, Daniel Tănăsuc recunoaște veridicitatea înregistrării dar identifică greșit persoana care l-a înregistrat. 

După ce ziarul Curentul a dezvăluit că verișoara ministrului Sănătății, șefa DSP Vaslui, Mihaela Vlada (fostă Tătaru) l-a numit în funcția de administrator al Antibiotice Iași pe cumătrul ministrului, Lucian Timofticiuc, Nelu Tătaru îi asigura pe cei din spectrul politic: „voi desface caracatița și de la Antibiotice și de la Unifarm”. Iată însă că de fapt, Tătaru desfăcea caracatița existentă la Antibiotice și o înlocuia cu alta.
În posesia ziarului Curentul a intrat o înregistrare audio cu jurnalistul Daniel Tănăsuc cel care a fost până în luna mai anul curent redactor-șef al ziarului Vremea Nouă din Vaslui patronat de Lucian Timofticiuc, consilierul ministrului Nelu Tătaru, administrator la Antibiotice și reprezentantul în AGA de la UNIFARM al Ministerului Sănătății.
Tănăsuc povestește interlocutorului său, în înregistrare, cum a fost concediat de la Vremea Nouă după ce a refuzat să-și facă o firmă prin care să căpușeze Antibiotice SA. Tănăsuc și-a deschis propriul ziar online vasluianul.ro.
Vă prezentăm cele mai importante declarații ale jurnalistului Daniel Tănăsuc despre Timofticiuc extrase din înregistrare:

– Gașca asta: Tătaru, Timofticiuc și cu Vlada au pus japca. Pe mine mă punea Lucian să las telefoanele în mașină să nu ne-audă serviciile secrete. Cât am povestit eu la telefon totul, știu toate serviciile. Mi-a cerut să-mi fac o firmă și să particip la licitație la Antibiotice. Fă o firmă că dăm noi etichete la Antibiotice. Timofticiuc vrea s-o căpușeze. El s-a înfipt la minister și l-au executat pe Costache. Eu nu-mi fac nicio firmă. Acum a înființat 2 firme pe alte nume să facă bani de la Antibiotice.
– Timofticiuc o să se ducă în cap și la pușcărie. El se laudă că e prieten cu Bendei (mâna dreaptă a lui Zoltan Tezasari de la RCS-RDS-DIGI), că a cerut să se scoată știri de pe național. Zice că îi sună pe patronii din trusturile de presă și le spune: „dom’le, nu faceți dom’le jocurile lui Coldea!”.
– Acum șapte-opt luni avea contract de 2500 de EURO cu Tătaru. Acuma este prieten cu Tătaru. Dar acum câteva luni îmi spunea că de ce scriu despre Tătaru așa de mult că nu i-o mai plătit și nuștiuce. Acum se laudă că îl duce Blăjuț (n.n. fost deputat proprietar de firma de servicii medicale și proprietar al Spitalul Sf. Sava”) cu mașina lui cu stroboscoape și face de la Bacău la Iași 45 de minute (n.n. distanță care se parcurge în mod normal într-o oră și jumătate).
– Dar ajunge ce-am trăit la Vremea Nouă, cu atacuri la persoane, cu atacuri la familii (Libertatea susține că Timofticiuc a fost condamnat pentru șantaj). Să continue el mizeriile astea. I-am spus lui Timofticiuc în Vinerea Mare: mi-ai murdărit sufletul în cei 16 ani în care am lucrat cu tine. Am 51 de ani și 28 de ani de presă. Gata! Ajunge!
– Din 2008 până în 2020, 12 ani, m-ai ținut cu 1500 de lei salariu. Ca un muncitor necalificat. Fără carte de muncă, cu contract de drepturi de autor. Am 6 ani care nici nu am pensie la el.
N-am vrut să-mi fac firmă și el m-a executat. Nu c-am plecat. În ședință cu toată redacția m-a dat afară.

Dar cum Tătaru este ocupat să le facă la televiziuni concurență celorlalți doi vasluieni celebri, Viorel și Vulpița, cu siguranță nu va avea timp să-l întrebe pe Timofticiuc despre toate astea. Așteptăm să-l întrebe alții.

Citește și Fals comis de Timofticiuc dezvăluit accidental de Tătaru. Bonus: desemnarea de administratori provizorii la Antibiotice, anunțată în 10 aprilie.

7 COMENTARII

  1. Si Tanasuc asta, ziarist la apelul bocancilor, l-a tinut Timofticiuc de mila ca scria numai tampenii. de asta nici salariul nu putea sa fie mai mare. Sa-i cititi „editorialele” pline de ura la adresa romanilor plecati la munca in strainatate, din „diasporeni” nu-i mai scotea! Un gunoi!

    • Exact, revoltat pana la cer ca este imoral si chiar ilegal sa sune oamenii părintii acasă pentru a nu vota psd.
      Acum face la fel ba si mai si, dar nu-i nici o problema 🙂
      Eu n-am nici o problema ca niciodată n-am votat psd, dar cand vezi oameni de ăștia te cam pun pe gânduri intențiile lor, ceva cinstit nu e

  2. Dar despre tot neamul lui Tătaru nu spuneti nimic. Var prefect de Vaslui. Frate la ISU care a vrut să ajungă comandant cu ajutorul fratelui …. senatorul. La ISU de ce au comandant de la Neamt? Pentru ca adjunctul Tătaru nu este bun de comandant. Dar caracatita lucreaza. Veti vedea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.