Acasă Politic Dan Barna: nu se justifică prelungirea stării de alertă

Dan Barna: nu se justifică prelungirea stării de alertă

DISTRIBUIȚI

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți, că, din datele care se cunosc la acest moment, nu se justifică prelungirea stării de alertă la nivel național, ci doar în anumite zone sau localități și a solicitat Guvernului să vină în Parlament cu informații concrete, inclusiv în privința testării pentru coronavirus. Barna a spus că nici obligativitatea purtării măștii nu este rezonabilă în localități în care mai sunt doar câteva cazuri active de Covid-19.

„Rămânem în aceeași logică a politicii. Dacă un partid spune «hăis», celălalt spune «cea« fără să clipească. Poziția USR este aceea că decizia privind prelungirea sau nu a stării de alertă depinde de datele pe care Guvernul le va prezenta în solicitarea de prelungire a acesteia”, a declarat Barna, la Parlament.

Liderul USR a spus că, din datele disponibile la acest moment, nu s-ar justifica prelungirea stării de alertă la nivel național.

„În momentul de față, din datele pe care le avem, există posibilitatea prelungirii acestei stări de alertă în foarte multe locuri, cum există zone din țară – localități, municipii, zone foarte mari – unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puțin pe datele pe care le cunoaștem. Și dacă Guvernul solicită acest lucru, așteptăm să vină cu niște date foarte concrete, cu niște rezultate de testare care să justifice această poziție. În acel moment, USR va putea să decidă dacă susține sau nu prelungirea stării de alertă, dar refuzăm să intrăm într-un poker din acesta politicianist, pentru că noi credem că sănătatea populației nu este o chestiune de poziționare politică. Sănătatea populației este prioritatea zero a acestei țări în acest moment și dacă guvernul va veni cu date care să justifice prelungirea acestei stări de alertă o vom susține, dacă datele sunt cumva subțiri sau neconvingătoare, vom lua o decizie”, a afirmat Dan Barna.

„Poziția mea personală este că starea de alertă ar putea fi prelungită acolo unde se justifică, dar la nivel național în momentul de față, pe datele curente, nu pare să existe temeiuri, dar așteptăm să vedem care va fi poziția Guvernului”, a subliniat liderul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.