Home Dezvăluiri Promovarea frenetică a lui Arafat la Antene, efectul legăturii securistului Dan Voiculescu...

Promovarea frenetică a lui Arafat la Antene, efectul legăturii securistului Dan Voiculescu cu omul Organizației pentru Eliberarea Palestinei?

DISTRIBUIŢI

Antena 3 a prezentat în acest sfârșit de săptămână SONDAJE din care reiese că Raed Arafat este cel mai iubit dintre români. Primul sondaj, cel făcut de Sociopol firma bătăușului Mirel Palada îl arată pe Arafat ca fiind oficialul în care românii au cea mai mare încredere: 51% , cu 13 puncte peste Iohannis.
Al doilea sondaj făcut de CURS-ul deținut de patronul stiripesurse.ro, în care 76% din cei chestionați spun că nu vor ca Raed Arafat să fie schimbat din funcția de secretar de stat. Antena 3 nu a precizat și cine a plătit pentru efectuarea celor două sondaje. Raed Arafat este frenetic susținut de anumite cercuri. Ziariștii de la Libertatea dezvăluiau pe 25 octombrie 2019 că ofițeri din serviciile secrete l-au protejat după tragedia Colectiv pe Raed Arafat, explicând celor care puteau face publice greșelile lui, că miza păstrării șefului DSU este mai mare, pentru că ține de siguranța structurilor. Citiți pe larg despre protejarea lui Arafat de către serviciile secrete în Libertatea.

În acord cu dorința serviciilor secrete, ani de zile jurnaliștii lui Dan Voiculescu ni l-au prezentat pe Raed Arafat ca fiind unicul și irepetabilul medic ce poate gestiona activitatea de urgență din România. În mod evident, relația lui Arafat cu trustul de presă e la vârful acestuia, la patronat, el fiind prezentat, invitat și apărat în mod constant în diverse emisiuni.
Nu știm de când datează și care e conexiunea lui Raed Arafat cu Antena3 dar știm că Dan Voiculescu a lucrat înainte de 1989 pe relația Palestina.
După cum declara într-un interviu pentru Agerpres, Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, capitala Siriei, a copilărit în orașul palestinian Nablus, unde mama sa trăiește în continuare, „iar în anul 1981, la doar 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina. După un an pregătitor petrecut la Pitești, a urmat Facultatea de medicină, la Cluj-Napoca.” A rămas repetent un an. Arafat spune că putea pleca în Franța în 1989 dar „era mai greu să obții viză pentru pașaportul iordanian pe care îl aveam, motiv pentru care am pierdut locurile. Atunci am ales să rămân să fac rezidențiatul în România, pe terapie intensivă.”
Într-un interviu acordat Trinitas TV în 2015, Arafat spune că a venit în România pentru a face politehnică, tatăl său fiind inginer electronist și voind ca el să preia afacerea familiei sale palestiniene: „România a răspuns și, să știți, atunci când am venit era ideea de a veni ca student la Politehnică. După aceea am schimbat.”

Așadar născut în Siria, venit din Palestina și posesor al unui pașaport iordanian, Raed Arafat reușește în 1982 ca în loc să facă Politehnică așa cum îi aprobase inițial statul român, să facă Medicină, visul său din adolescență. Între timp, Arafat a devenit cetățean român iar acum este susținut frenetic de trustul mogulului.

Despre relația cu Palestina a lui Dan Voiculescu de dinainte de 1989 au scris jurnaliștii de la Rise Project și Capital care au demonstrat, lucru recunoscut de fapt și de mogul, că în 1995, omul de afaceri a primit moștenire, prin testament, firma grecească Crescent, înființată în 1980, de la proprietarul din acte al acesteia, Fouad Sanbar, omul OEP (Oganizația pentru Eliberarea Palestinei), care a ales să i-o lase lui Dan Voiculescu și nu soției sale Nadia (palestiniancă și ea) și celor doi copii ai lor. Fouad Sanbar a fost împușcat în 1995 la Atena după cum scria ziarul Curentul în 2014, vezi AICI.
De altfel așa cum declara în 2004 la Consiliul Național al Audiovizualului, Voiculescu a rămas asociat, prin Grivco, cu Nadia Sanbar în firma Crescent din Cipru. Vezi AICI. Asta pentru că, în 1984, după ce încep să circule zvonuri privind legăturile dintre Fouad Sanbar şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, este înfiinţat un nou Crescent Commercial & Maritime Ltd., de această dată în Cipru, pe numele soției, Nadia.
Conform datelor din arhiva desecretizată parţial a fostei Întreprinderi de Comerţ Exterior (ICE) Dunărea (companie aparţinând fostei Securităţii), până la căderea regimului comunist, prin intermediul grupului de firme Crescent, au fost vândute peste hotare mărfuri româneşti (ciment, produse din metal, cherestea, autovehicule etc.) în valoare de peste 100 de milioane de dolari pe an şi sunt înfiinţate filiale ale Crescent în Marea Britanie, SUA, Insula Man, Insula Jersey, Panama și Austria. Dan Voiculescu a spus continuu că firmele Crescent nu au aparținut Securității, ci chiar lui Fouad Sanbar care nu acționa sub acoperire pentru statul român. În cartea sa „Adevărul despre Crescent”, Voiculescu povestește că l-a cunoscut pe Sanbar la București și că acesta i-a propus să lucreze la Crescent Grecia, lucru care se întâmpla în 1982 când Voiculescu lucra la Vitrocim București. Așa că începând cu 1982, Voiculescu devine angajat al CRESCENT GRECIA. A nu se înțelege cumva că Voiculescu ar fi fugit din țară să lucreze pentru Sanbar. Tot în carte, Voiculescu ne mai spune că Sanbar fiind un “om de o rară probitate morală și bogăție sufletească”, pur și simplu i-a lăsat moștenire lui Crescentul.

Și astfel putem lesne observa că sentința prin care Dan Voiculescu a fost declarat doar turnător al Securității este o manipulare a adevărului dacă nu chiar o eroare judiciară, mai ales că cel pe care ÎCCJ a constatat că Voiculescu l-a turnat în 1977, Gert Lichtblau, înființează în 1982 o firmă în Austria care este preluată imediat de Crescent, devenind astfel Crescent Austria.

Așa stând lucrurile este evident că relația lui Voiculescu cu Palestina a fost una foarte strânsă oricât de „bogat sufletește” ar fi fost Sanbar dacă i-a lăsat lui, personal, Crescentul prin testament. Poate să fie susținerea frenetică de către trustul Antenelor a medicului de origine palestiniană o simplă coincidență? Această întrebare am mai pus-o și în 2016 dar deși Arafat mi-a răspuns pe Facebook la unele articole, jignindu-mă desigur, la această întrebare a tăcut mâlc.

Detalii despre CRESCENT la Rise Project și în Capital

3 ARII

  1. Ce credeti ca este Alibaba in realitate ! Este construit dupa modelul standard, un smecher in fata, iar in spate, baietii destepti din Militie, Securitate, Armata RSR. De exemplu Ion Stoica+Caritas, Condrea+HexiPharma Alibaba+Smurd, … Asa baietii cu ochi albastri au pus mana si au facut PRAF, SPRE BUCURIA RUSILOR, toata economia Romaniei. Pai, nu ar fi mai bine, daca tatal lui SMURD s-ai intoarce la SMURD sa il conduca genial ? Nuuuu ? De ce sa lucreze căca ministru in loc sa se ocupe de copilul sau minune ? Cum va prostesc ca pe imbecili ! Nimeni nu se gandeste CINE SUNT ACTIONARII SMURD, nici ce bani se fura de la stat. Cum dreac, Alibaba a cumparat elicoptere, masini …. ???? Va spun eu ! Cu bani de la voi !

  2. Este cazul sa ne temem de acest paienjenis de interese si manipulare. A aparut SMURD pt ca sa calce in picioare medicina romaneasca si sa treaca in uitare milioanele de vieti salvate de AMBULANTA ROMANEASCA /SALVAREA (961), in cele 2 Razboaie mondiale, la Cutremurul din 1977, la INUNDAŢIILE din 1970 si 1975. A aparut FUNDATIA SMURD finantata cu banii acestui popor, in folosul membrilor Consiliului Director SMURD: Dr. Raed ARAFAT, Radu TUDOR-Antena 3, Gral. Lt.(r) Vladimir SECARĂ, Frank HAJDINJAK, Emil Hurezeanu-vezi http://fundatiapentrusmurd.ro/despre/consiliul-director/ . Trebuie sa ingenunchem si sa ne temem in continuare! Asta e soarta acestui popor!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.