DISTRIBUIȚI
poștă

Pe 19 august la Poșta Română sosea o solicitare de la DNA prin care se cereau 16 seturi de documente: contracte de muncă, contracte de achiziții, decizii ale conducerii, deconturile privind deplasările directorului general și ale consilierilor săi în străinătate pe banii companiei, „statul de plată a salariilor și a altor drepturi bănești acordate” pentru 18 persoane din cadrul Poștei Române, consilieri ai directorului general sau diverși șefi, majoritatea PNL-iști.
A doua zi, directorul general al Poștei-Române, Valentin Ștefan, numit în funcție fără concurs fiind și secretar general adjunct al PNL, a ieșit la Antena 3 să anunțe că s-a efectuat creșterea „de 15% a salariului, a venitului mediu în companie”.

Citește și Tupeistul din fruntea Poștei Române amenință presa după ce DNA i-a solicitat documente

Declarația se dovedește neinspirată, având în vedere reacțiile angajaților cu salarii mici din instituție. Astfel, așa cum se poate observa în fotografie, un mânuitor de valori cu 24 de ani vechime, care avea în luna iulie 2022 un salariu brut de 2792 de lei a primit în august o majorare de doar 7%, respectiv până la 2989 lei, salariu brut. Reamintim că salariul minim pe economie este de 2550 lei în anul 2022.

Angajați din Poștă s-au revoltat și au comentat pe internet:

Angajat 1: „Domnule Director Valentin Stefan cum va puteți permite sa va bateți joc de angajații postei care muncesc pana la epuizare sa va tina înscăunat atât pe dumneavoastră cât și pe ceilalți care fac parte din personalul tessa și liderii de sindicat. Aceasta pe care dumneavoastră ați dat-o este mărire salariala???Va întreb eu pe dumneavoastră unde sunt cei 15% care au fost dati cu 1 August cu care dumneavoastră v-ati lăudat în mass-media ???Dumneavoastră ați supraviețui cu acest salariu care îl au angajații postei la nivel de jos?Cum au fost acordate aceste măririi salariale pe ce criterii s-au dat aceste clase .Poate cei 15% au venit în buzunarul dumneavoastră , al întregului personal tessa si al liderilor de sindicat în nici un caz în buzunarul celor care muncesc ca să va tina pe dumneavoastră și întreg personal tessa.”

Soția unui angajat: „Au dat la câțiva salariati niste amarate de clase. Nu mai zic ca dupa 42 de ani de munca sotul meu nu a primit nimic deoarece a fost pedepsit ca nu a citit contoare, asa i s-a spus cand a intrebat.Nu a contat ca i s-au pus in carca blocuri de la inca 3 colegi care au iesit la pensie si nu mai are cand sa mai citeasca. Pe domnul director nu il intereseaza sa mearga bine treburile in posta, pentru el contractele astea cu semnul intrebarii sunt importante. Sotul meu mai are 2 ani pana la pensie dar il bate gandul sa se pensioneze ca nu mai suporta bataia de joc fata de salariati 😡Am spus aceste lucruri deorece stiu ce se intampla in posta fiindcă am lucrat si eu 35 de ani in aceasta institutie si m-am pensionat anticipat acum 2 ani ca nu am mai rezistat😡”

Angajat 2: „Dragi colegi, nimeni nu se uită la mesajele noastre, nimănui nu le pasă de nemulțumirile noastre, situația devine din ce în ce mai grea, mai injositoare pot spune pentru noi, cei ce muncim efectiv pentru a le scoate lor salariile astea de nesimțiți. Trebuie acționat în alt fel. Nu se mai poate. Urlam la lună. Nimănui nu-i pasă. Rusine conducerii Poștei Romane. RUSINE SA VA FIE. Aveți firme concurente, (ovidiu calin) si va dați mari ca va pasă de posta. Halal sa va fie. Ca voi au fost o gramada de conducători. Ei au plecat, unii la răcoare, dar noi am rămas.”

Angajat 3: „Bravo colega…curaj tuturor salariatilor..daca fiecare ia atitudine fata de situatia salariala se poate schimba ceva…cit despre sindicat aveti solutia simpla nu mai contribuiti cu banutu caci si asa nu va reprezinta….rabdare si succes…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.