Home Dezvăluiri România a devenit adăpost pentru apropiații și rudele președintelui sirian Bashar al...

România a devenit adăpost pentru apropiații și rudele președintelui sirian Bashar al Assad

DISTRIBUIŢI

Speriați de război și preocupați să ascundă sume importante de bani, apropiații președintelui sirian găsesc în România un refugiu comod și o țară în care pot să se ferească atât de conflict cât și de controalele internaționale care doresc să sechestreze banii membrilor regimului sirian.
Ginerele lui Rifaat al Assad (foto stânga) locuiește în România alături de a doua sa soție. Alaa Dib este băiatul generalului Shafiq Fayad Dib (foto dreapta), unul dintre pilonii importanți ai regimului al Assad din Siria.

Tatăl, general acuzat de masacrarea populației

Shafiq Fayad Dib a fost conducătorul conducătorul Batalionului III din Siria și, în vremea lui Havez al Assad a fost unul dintre cei mai aprigi apărători ai familiei conducătoare. El este cunoscut pentru că a fost implicat în masacrul de la Hama unde 20.000 de civili au fost masacrați după ce armata siriană a încercuit orașul.
Atacul a fost ordonat de Havez al Assad și condus de fratele său Rifaad al Assad, fratele său și unchiul actualului dictator sirian, Bashar al Assad. Printre generalii care au planificat măcelul se numără și tatăl lui Alaa Dib, sirianul care acum se ascude în România. 
„Tata a fost general în armata Siriană. A fost un om cinsitit și drept. El a fost respectat de toată lumea din Siria” povestește pentru Curentul Alaa Dib care locuiește acum în România, departe de evenimentele tulburi din țara sa natală.

Socrul – „Măcelarul de la Hama”

Legătura dintre generalul Shafiq Fayad Dib și Rifaat al Assad a fost pecetluită prin căsătoria dintre Alaa Dib, băiatul militarului și Lima al Assad. Cei doi au avut doi copii și au tărit fericiți în Siria chiar dacă Rifaad al Assad a fost nevoit să părăsească țară după ce fratele său a murit, iar puterea a fost preluată de Bashar.
Rifaat și-a cumpărat mai multe proprietăți în Spania și Franța. Autoritățile din Spania au sechestrat active în valoare de 690 milioane de euro considerând că acestea au fost achiziționate cu bani pe care Rifaat i-a luat parte a unei înțelegeri cu fratele său Hafez pentru a nu organiza o lovitură de stat.
În 2000, atunci când Hafez a murit, Rifaat a încercat să preia puterea în detrimentul lui Bashar. Socrul lui Alaa Dib nu a reușit. Acum el este pus sub acuzație și în Franța unde autoritățile încearcă să stabilească proveniența banilor pe care acesta i-a investit.
Lima al Assad, fiica lui Rifaat locuiește împreună cu acesta în Franța separându-se de Alaa Dib care a ales România drept refugiu din fața războiului și a autorităților care caută banii scoși din Siria de către oamenii regimului.
„Ne-am separat, iar copii au crescut în Franța. Acum am o altă soție și două fete. Am ales să ne stabilim în România” spune Alaa Dib despre relația sa cu verișoara primară a dictatorului Bashar al Assad.

Fratele ofițer superior în Siria

Unul dintre frații lui Alaa Dib a rămas să sprijine regimul lui Bashar al Assad. El a urmat cariera militară a tatălui și este acum ofițer în poliția Siriană după cum spune Alaa Dib. Cu toate acestea, mai mulți refugiați sirieni spun că, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, este greu să faci diferența între miliție și securitate.
„Fratele meu este ofițer, dar este cinstit și nu are nimeni ceva să-i reproșeze” ne-a declarat Alaa Dib.

Rugăm pe această cale cetățenii de origine siriană care au avut de suferit în urma acțiunilor „cinstitei” familii  Dib și care au cunoștințe despre rețeaua de spălare de bani constitutită de acest clan pe teritoriul României să ne contacteze la secretariat@curentul.info

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.