Home Dezvăluiri Scrisoarea profesorului Florin Mihălțan către Beatrice Mahler

Scrisoarea profesorului Florin Mihălțan către Beatrice Mahler

DISTRIBUIŢI

Foarte apropiată de Florian Bodog, Beatrice Mahler a fost numită director medical interimar al Institutului Marius Nasta, în aprilie 2017, la trei luni după ce impostorul politician PSD a fost numit ministru al Sănătății, iar după alte opt luni a fost instalată ca manager interimar al institutului de același protector, acum inculpat de DNA pentru că și-a stipendiat din bani publici o altă protejată.
Pentru Mahler, în anul 2017, Bodog a demis-o ilegal, după cum avea să constate Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, pe Gilda Georgeta Popescu, care câștigase postul de manager al Institutului Marius Nasta prin concurs în 2016. Curtea de Apel a anulat ordinul lui Bodog R/1413/11.12.2017 și a dispus reinstalarea Gildei Popescu în funcția de manager ocupată acum de Mahler. Bodog și Ministerul Sănătății au făcut recurs iar Mahler a depus și ea, în nume personal, cerere de intervenție la Înalta Curte, primul termen de judecată fiind programat în octombrie 2021.
Avertizori de integritate din Institutul Marius Nasta ne-au semnalat de-a lungul timpului incompetența acestui manager care ține cu dinții de scaunul de șefă. Astăzi, am primit pe adresa redacției memoriul depus de profesorul Florin Mihălțan în urmă cu o lună la registratura spitalului care poate fi consultat la finalul articolului.

Problemele semnalate de profesorul Mihălțan sunt uimitoare pentru anul 2021:

– unele saloane nu au dușuri
– acolo unde există toaletele și băile miros puternic a mucegai
– nu există stații de oxigen, ci butelii înlocuibile care trebuie transportate ziua și noaptea
– pentru urgențe medico-chirurgicale pacienții trebuie coborâți pe brațe de la etaj
– nu există personal permanent în salonul de terapie acută unde pacienții au insuficiențe respiratorii.
– salonul unde sunt izolați pacienții cu bacterii multirezistente, suspecții de COVID și de gripă nu are WC și nici duș
– în compartimentul de somnologie nu există personal iar paturile sunt numărate la cele de pneumologie deși nu există contract cu CASMB pentru servicii de spitalizare continuă pentru somnologie.
– Arhiva este degradată
– pacienții doresc să-și facă toaleta intimă și nu au unde
– nu sunt respectate circuitele de medicamente, de soluții sterile, de documente și nici cel a deșeurilor.

Profesorul Mihălțan a publicat chiar și în Viața Medicală editorialuk intitulat „Întrebări fără răspuns-oare” în care semnalează problemle din Spitalul Marius Nasta: „Cum se rezolvă azi problema celor 140 de paturi lipsă?”, „Cum și când se vor termina și finisa clădirile existente, pe care ploile le-au cam spălat la exterior, dar și la interior?”, „Când vom putea lucra în condiţii civilizate, fără a avea grijă unde ne punem hainele de stradă?”, „Când vom avea toate serviciile adiacente necesare unui act medical de calitate fără a apela la laboratoare externe?”, „Când se va detensiona relaţia interumană din institut?”. Citiți editorialul AICI.

Citește și Dorela de la Institutul Marius Nasta a recepționat două uși. Cadrele medicale sunt revoltate

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.