DISTRIBUIŢI
coldea diacomatu dubai

O parte a presei autohtone a încercat la finalul săptămânii să inducă ideea că fostul PDL-ist Sergiu Diacomatu, cunoscut și ca „Sergiu Bancomatu” pe vremea când o deservea pe Elena Udrea, i-ar fi „aplicat o corecție fizică” lui Florian Coldea la un concert, dar „a fost oprit înainte de a ajunge la Coldea”. Ba chiar unul din titluri a fost: „Coldea aproape să fie linșat de Diacomatu”, pentru că fostul șef din SRI ar fi contribuit la dosarul său penal.

Pentru cei care nu-și mai amintesc cine sunt personajele și cât de credibilă poate fi informația, la o simplă căutare pe internet putem afla că Florian Coldea, după absolvirea facultății, a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informații, în perioada 1996-2005, participând la o serie de misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate pe profil antiterorist în cooperare cu parteneri străini ai SRI. Totodată, așa cum a explicat unul din cei trei jurnaliști răpiți în Irak în 2005, bărbatul cu cagulă care apare coborând din avion la sosirea acestora în țară după eliberare este Florian Coldea, cel care a reușit să obțină eliberarea lor și a unei franțuzoaice din mâinile teroriștilor.

CV-ul lui Diacomatu nu a fost vreodată dat publicității pentru că el fiind numit politic de Udrea nici nu avea nevoie de vreunul. Inculpat, judecat și condamnat pentru prejudicierea statului român, Diacomatu a fost la un moment dat localizat în Columbia. Detalii AICI. Însă este zero probabil ca vreodată, Diacomatu să-l poată „linșa”, „corecta fizic” sau „lua la bătaie” pe un fost agent anti-terorist al statului român.

Ceea ce a omis presa care a înflorit incidentul să precizeze este că acest Diacomatu este un infractor condamnat la fond la 7 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu și scăpat prin prescripție de executare, dar obligat de completul de 5 judecători de la Înalta Curte să plătească statului român, în solidar cu 4 complici, suma de 43 milioane de EURO.

În loc să achite statului prejudiciul, Diacomatu se plimbă în Dubai

De altfel, chiar și infractorul Diacomatu a povestit la Realitatea TV că de fapt Coldea era pe o treaptă mai jos decât masa la care se afla el și că un pahar i-a fost vărsat din greșeală în cap lui Coldea și, am adăuga noi, cel mai probabil din spate. Imediat, un alt smardoi, Cosmin Gușă, a reacționat din studio: „Eu mi-am exprimat invidia că toata lumea se intalneste cu Coldea si eu nu am norocul asta de 13-14 ani sa il intalnesc eu sa il disciplinez”.

Sperăm că statul român e suficient de vigilent ca nervosul Diacomatu nici măcar să nu viseze la vreo răzbunare față de judecătorii care l-au condamnat și/sau obligat la plata a 43 milioane de Euro către stat.

2 ARII

  1. Gușă asta EDITAT Putin?Ăștia doi seamănă bine.Isi doresc multe ,obțin puține,și focalizează toată scârba celorlalți muritori pe acolo pe unde le fura aerul …

  2. Din tot balamucul asta, pe mine ma intereseaza doar daca „STATUL ROMAN” a recuperat prejudiciul stabilit la 43mil eur. Daca DA, vreau panou de cinste cu cei care s-au implicat in returnarea banilor la stat, daca NU incarcerarea acestora si munca in folosul comunitatii pentru ca nu si-au factut treba pentru care sunt platiti.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.