Home Dezvăluiri Softwin primește o nouă lovitură de la judecători. Ce va fi Florin...

Softwin primește o nouă lovitură de la judecători. Ce va fi Florin Talpeș, inculpat sau denunțător?

DISTRIBUIŢI

Prin decizia nr.51210/G/II/7.11.2013, Agenția Națională de Integritate constata existența conflictului de interese de natură penală, precum și posibila sâvârşire de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul fostului consilier personal al Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației, Emil Onea, în procesul de implementare a unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile.
ANI a sesizat în 2013 DNA pentru că în perioada deținerii funcției de inspector general adjunct, Onea a semnat din partea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, un acord de parteneriat cu S.C. SOFTWIN S.R.L. București având ca obiect implementarea Proiectului finanțat din fonduri nerambursabile ”Dezvoltarea oportunităților de formare continuă pentru cadrele didactice, prin utilizarea de resurse digitale în sistem blended learning”.
ANI a descoperit că ONEA EMIL a obținut, în perioada 2007 – 2012, venituri de la S.C. SOFTWIN S.R.L., în cuantum de 213.121 Lei și a considerat acești bani ca fiind beneficiul pentru săvârșirea conflictului de interese în favoarea Softwin și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție din Legea nr. 78/2000.
 
Onea a cerut imediat la Curtea de Apel anularea actului administrativ emis de ANI dar judecătorii i-au respins solicitarea ca nefondată. Săptămâna trecută, și judecătorii Înaltei Curți i-au respins recursul lui Onea în dosarul 1284/44/2013, decizia ANI rămânând definitivă, după trei ani și jumătate de procese.
Un alt mod de operare al lui Onea cu Softwin vi l-am prezentat în data de 5 iulie 2015 în ziarul Curentul când dezvăluiam cum caietele de sarcini de la Inspectoratele Școlare din Vrancea și Olt pentru licitarea contractului  cu denumirea „Sistem online integrat de pregătire suplimentară și testare pentru BAC și echipamente IT” și respectiv a contractului de „furnizare sistem informatic integrat de pregătire suplimentară a elevilor pentru bacalaureat necesar pentru implementarea proiectului cu titlul „EduBac – Educație europeană pentru un bacalaureat de succes”, cod contract: POSDRU/153/1.1/S/138141 sunt aproape identice și că cerințele coincid cu prezentări ale site-ului Softwin, http://semantiq.ro/. Detalii AICI.

Acum rămâne de văzut ce va face Florin Talpeș la DNA: îl va denunța pe Onea și poate și pe alții sau va respinge acuzațiile și va fi și el inculpat? Că banii i-a plătit exact persoanei care a semnat contractul.  

CITEȘTE ȘI Dovedit de ANI colaborator al Softwin, Onea Emil- persoană de contact în cadrul unei licitații de IT

Foto Talpeș – bitdefender.com

2 ARII

 1. In legatura cu caietele de sarcini de la Inspectoratele Școlare din Vrancea și Olt se poate observa foarte usor ca si la Olt e copy/paste la fel ca la Vrancea …..acelasi mod de operare …prin oameni care incasau bani de la Softwin
  Mai exact este vorba despre inspectorul scolar Paraschiv Mirela Maria care la fel incasa salariu de la Softwin asa cum reiese din declaratia de avere http://www.isjolt.ro/wp-content/uploads/2016/01/Paraschiv-Mirela-Declaratie-de-avere-2015.pdf
  Poate doar parchetul eurupean ar pute sa verifice aceste lucruri…..dar pana atunci ….

 2. Priviti, ce mai face “evanghelistul” lui Florin Talpes, Emil Onea, cand procurorii se fac probabil ca il ancheteaza …..pana se claseaza dosarul.
  Onea face campanie pentru Talpes, prin intalniri cu profesorii si directorii vranceni, intalniri in care promoveaza cursurile Intuitext. Adica formeaza “evangelisti Intuitext” pe care indeamna sa faca campanie. Si priviti cum le pune problema https://www.youtube.com/watch?v=nKqxwTmhG6Q
  Toata aceasta “formare de evanghelisti Intuitext”, racolati din randul profesorilor si directorilor de scoli, are loc in prezenta si cu sustinerea unor oficiali locali din invatamantul vrancean, precum:
  Adrian Atarcicov director CCD “Simion Mehedinti” Vrancea si
  Cornelia Neacsu – inspector de informatica si proiecte educationale – ISJ Vrancea, chemati la aceste intalniri sa gireze campania https://www.youtube.com/watch?v=amx0lzPB-YM
  In cadrul acestor intalniri de formare de evanghelisti, indeamna cadrele didactice sa faca campanie pentru Intuitext (Softwin). Onea are si argumente…. ii este foarte drag Intuitext, pentru ca nu-i asa…. si incaseaza si are si protectie…. face si un “LAUDATIO” chiar, pentru Talpes https://www.youtube.com/watch?v=-riZ8b53qHE
  In filmarea asta Emil Onea recunoaste cu nonsalanta ca face si golanii https://www.youtube.com/watch?v=o1ua9F7ZC20&list=UUhL7JrjqsmBuhOl6UIpsCig&index=18
  Vai de noi, cum se face educatie in Romania. Si uite asa se leaga Educatia cu Justitia. In ambele exista in continuare si PORTOCALE.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.