DISTRIBUIŢI
oana sivache

Anul trecut starea spitalelor din capitală nu apărea în sondaje ca fiind o problemă sau măcar o îngrijorare pentru bucureșteni, însă după un an în care închipuita Oana Sivache a condus Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), starea spitalelor a urcat în top trei al nemulțumirilor locuitorilor Capitalei.

Din 8 martie 2022, atribuțiile primarului general Nicușor Dan privind spitalele și sănătatea au fost preluate de viceprimarul PLUS (USR), Horia Tomescu, un tip șters și fără personalitate, manevrat integral de Vlad Voiculescu. Astfel începând cu luna martie 2022, viceprimarul a pus-o la conducerea ASSMB pe traseista Oana Sivache, prietenă cu Vlad Voiculescu, care se remarcase până la numire doar prin faptul că a picat concursul la ASSMB cu 4 puncte din 100 și care își închipuie că a absolvit Yale și Michigan în paralel nu Spiru Haret unde a obținut licența mai spre bătrânețe.

După un an la cârma ASSMB, incompetenta Sivache a făcut de râs USR-ul

Nu știm ce calități ale Oanei Sivache l-ar fi putut face pe Vlad Voiculescu să o ungă directoare, pentru că tăntica refuză să își facă public CV-ul, dar datele relevate de sondajul CURS, realizat la nivelul Bucureștiului în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5%, arată că femeia nu șia depășit condiția de la punctajul de 4% obținut la concurs, principalele probleme identificate de bucureșteni fiind furnizarea căldurii (17%), traficul (16%) și starea spitalelor (14%).

În urmă cu exact un an, pe 11 februarie 2022, starea spitalelor nu apărea printre preocupările bucureștenilor care identificaseră tot în cadrul unui sondaj CURS ca principale probleme traficul sufocant (42%), încălzirea (25%), poluarea (21%), drumurile principale (19%), curățenia (17%), colectarea gunoiului (17%), parcările (14%), pandemia/ vaccinarea/protecția cetățenilor 10%, ordinea publică/siguranța 6%, diverse probleme sociale 6%, spațiile verzi, parcuri 6%, piețele 3%, drumurile secundare 3%, altele 3%.

Desigur că lui Sivache nu-i pasă de ce cred bucureștenii și pe cine vor vota aceștia la următoarele alegeri, pentru că ea se va gudura din nou pe lângă Țuțuianu de la PSD și va prinde un postuleț pe undeva. De altfel chiar vineri seara Sivache anunța că va toca 600 milioane de lei de la buget anul acesta pentru că „Pot si voi face!”, după cum a scris ea pe contul său de Facebook, totodată mulțumind echipei ASSMB. Pentru ce le-o fi mulțumit?  Că anul trecut „a putut” și a cheltuit peste 400 de milioane de lei de la buget și a urcat bucureștenii pe culmile disperării?

Plută vorbește ca un om cu educație precară

Am vrut să-l întrebăm pe șeful ei din acte, Cristian Plută, un fost angajat pe la IKEA care refuză sistematic să-și prezinte CV-ul, dacă după ce s-a plimbat la Paris cu managerul de la Sf. Luca Bogdan Ștolică pe bani publici Sivache va face împreună cu acesta și alte vizite inutile plătite de la bugetul mai generos de anul acesta, dar am renunțat după ce am vizionat ședința Consiliului General din 31 ianuarie.

Plută a fost întrebat de o consilieră generală „pe ce criterii au fost aleși angajații ASSMB pentru a face parte din CA-urile spitalelor”.

Răspunsul lui Plută a fost ca într-un număr de stand-up comedy: „criteriile sunt colegi din ASSMB… dar mai bine vă lăsăm să priviți cum îngaimă câteva propoziții ordonatorul de credite pentru 600 milioane de lei din banii noștri pus în funcție de viceprimarul Horia Tomescu, membru USR, partid care ne promitea modernizare și oameni competenți, nu pe Plută și nici pe Sivache.

2 ARII

  1. Dintotdeauna sefii in assmb au fost temporari pe 1 an asa ca asteptam sa scapam de sivache si de prietenele ei-care sunt dupa asemanarea ei- cat mai repede…. Se apropie anul.. Sa vedem ce lume buna mai sunt la rand ca vad ca am avut fosti puscariasi EDITAT vanzatori casiere.. Mai urmeaza ingrijitoare probabil… Ca soferi care se dau sefi in spitale avem deja

  2. Ne-am distrat cu noaptea – n cap. Dnl este DIRECTOR GENERAL la Assmb? Sa întreba-ți și despre angajați pe care ii au în comun, uni cu mai multe norme la assmb și în spitale conduse de assmb, cu salarii nesimtite. Sau oameni din serviciul ‘suport spitale’ , o gaselnița pentru ași introduce oamenii peste tot. Și achiziții făcute în comun cu anumite spitale la aceleași preturi, servicii internet, administrare pagina oficiala sau diverse materiale. Trai neneaca, sa administrezi banii atâtor spitale care au la conducere oameni puși de ei. Și ne miram ca nu merge bine.. Romania, trezeștete!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.