DISTRIBUIȚI
stenograme cosma

Că marile spirite se întâlnesc știam deja dar se vede treaba că și cele mici la fel. Astfel, „Marele turnător” Dan Voiculescu și „Micul Turnător” Vlad Cosma s-au întâlnit și coalizat împotriva DNA, împreună cu fugarul Sebastian Ghiță. Doi oameni de afaceri apropiați de familia Cosma, Sabin Ivanof (soțul Simonei Pătruleasa) și Răzvan Alexe au mers la începutul anului 2018 la Direcția Națională Anticorupție Ploiești să avertizeze procurorii și polițiștii că frații Cosma au montat în studiourile Antenei 3 și României TV frânturi de înregistrări cu procurorii Onea și Negulescu pentru a-i băga la pușcărie. Totul ar fi fost pus la cale de Dan Voiculescu și Vlad Cosma care s-au deplasat în Serbia la Sebastian Ghiță, direct interesat de subiect pentru a nu fi extrădat din țara vecină și prietenă.
Discuțiile celor doi oameni de afaceri care s-au purtat în sediul DNA Ploiești au fost înregistrate și transcrise în cadrul unui dosar de șantaj pentru că cei doi mesageri au cerut procurorilor să lase în pace familia Cosma și să „nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracțiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum și să întocmească și să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătățirea situației juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului. Persoanele respective au atras atenție procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care și cel privindu-i pe inculpații sus menționați.”, după cum anunța DNA în februarie 2018.

Citește și Pe cine a paradit „micul turnător”? Vlad Cosma suna procurorii noaptea să facă denunțuri urgente și realizări de flagrante

Cu toate că stenogramele arată clar că înainte de a se difuza la televiziuni, cei doi oameni de afaceri au intrat în contact cu înregistrările contrafăcute, cunoscând conținutul lor și le-au declarat procurorilor și polițiștilor DNA Ploiești că acestea sunt montate, procuroarea Elena Iordache a refuzat să dispună o expertiză tehnică a colajelor, neconsiderând-o necesară.
Ba mai mult, Alexe îi spune polițistei Gabriela Florea de la DNA Ploiești că frații Cosma deja au aranjat la CSM și la Înalta Curte ca cei doi procurori Onea și Negulescu să fie executați. Ceea ce s-a și întâmplat: Negulescu a fost pus sub control judiciar prima oară fără a i se asigura obligatoriul avocat din oficiu dar judecătorilor ÎCCJ nu li s-a părut ilegal iar ambilor procurori li s-a instituit un nou control judiciar deși legea prevede posibilitatea unuia singur. Judecătorilor ÎCCJ nu li s-a părut ilegal pentru Negulescu, pentru Onea urmând să decidă mâine. Detalii AICI.
De asemenea, Inspecția Judiciară de la CSM tergiversează peste termenul legal plângerea lui Lucian Onea împotriva procuroarei Elena Iordache, detalii AICI.

Este evident că Alexe știa bine ce vorbește și probabil de aceea procuroarea Iordache, preferata lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, nu a dorit expertizarea înregistrărilor pe baza cărora cei doi procurori au fost puși sub control judiciar.

Acum însă, procuroarea Iordache a fost obligată de unul din șefii săi să expertizeze înregistrările făcute de Vlad Cosma, să ridice dispozitivele folosite și să confrunte martorii care s-au contrazis. Detalii AICI.

Dar să vedem ce le spuneau cei doi oamnei de afaceri anchetatorilor în ianuarie și februarie 2018, înainte ca Iordache să se sesizeze din oficiu pe baza înregistrărilor trucate.

În 29,01,2019 Sabin Ivanof a purtat o conversație cu procuroarea Deaconu Giluela:
Ivanof: „problema e că o să înceapă un mare scandal la Antena 3 și v-au filmat și pe dumneavoastră și pe șefii, au nouăzeci de ore de ascultări și de filmări aici, acu 3 ani… ” (… ) „nouăzeci de ore v-au filmat șase luni. Ce, de ce râdeți? Nu credeți?” (…) „a fost făcută în birou aici” (…) ”Da, nu știu … pronunțați nume, ce cum îi puneați pe unii să zică, ce să zică, confruntări” (…) „Intră și GHIȚĂ la Belgrad, în direct, S-a dus VOICULESCU acolo, adică e o chestiune amplă care e numa’ de DNA Ploiești” (…), ”exact pe trei persoane, dumneavoastră, șefu și MIRCEA” (…) „vă dați seama eu am auzit-o întâmplător, eram la masă când am auzit, dacă s-a dus VOICULESCU special la Belgrad pentru asta” (…), „De la cine credeți că am auzit? De la cel care v-a înregistrat” (…) ”VLĂDUȚ COSMA (…), Are termen în februarie și acuma vrea să dea” (…) „Da totuși, nouăzeci de ore, sunt nouăzeci de ore, nu știu ce v-or fi înregistrat, am înțeles că au, au unele înregistrări care cel puțin pentru domnul ONEA sunt…nu știu ce-ați vorbit, ce-ați făcut, habar n-am” (…) ”am înțeles că na, e de amploare, dacă s-a deplasat VOICULESCU la Belgrad, pentru asta…” (…) „Ca să dea în DNA Ploiești” (…) „Să ajungă la KOVESI” (…) „Să vă distrugă” (…) „Și concluziile ajung la KOVESI că de aia s-a dus VOICULESCU că vor să … habar n-am … știu doar că o să le dea drumu’ la ANTENA 3, la GÂDEA, ori pe 30, ori pe 31, tot se duc fac repetiții” (…) „ Da, montaje. Serios” (…) ”Montaje da oricum … ” (…), ”O să vedeți că e adevărat că bănuiesc că nu vorbeau asa” (…) „Că miza e alta, miza e de distrugere nu de cancan” (…) „ De la sor-sa am auzit că ea e spumoasă la gură” (…) ”Adică nu e o situație de cancan, că vor să dea niste înregistrări, ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA, să ajungă la KOVESI dacă e și VOICULESCU băgat și GHITA în treaba asta, e o chestiune mai serioasă, nu e făcută doar așa de VLĂDUT” îi spunea Ivanof procuroarei DNA Deaconu Giluela.

Cum procurorii DNA nu s-au lăsat intimidați, în 9 februarie 2018 s-a prezentat la DNA Ploiești celălat mesager, Razvan Alexe:

Răzvan ALEXE: VLAD are 92 de ore de înregistrări cu domnul procuror, cu doamna GILUELA, cu mine și cu dumneavoastră
Gabriela FLOREA: Cu care domn procuror?
Răzvan ALEXE: Cu domnul Onea.
Gabriela FLOREA: Așa. Mi-ați zis de alea 90, că a susținut la Înalta Curte, nu? Că are 90 de înregistrări?
Răzvan ALEXE: Duminică ies pe televizor. Și-au făcut niște înregistrări, niște chestii de genul ăsta și vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea
Gabriela FLOREA: Ce înregistrări sunt astea, din anchetă?
Răzvan ALEXE: Cu domnu ONEA, ce am văzut eu cu ochii mei și am auzir eu, că mi-au dat să văd. N-am putut sp iau că nu mă lasă. Am văzut așa. Are așa … că l-a pus să pună în mașina lu’ nu știu cine nu știu ce hârtie de la campania lu PONTA. Că l-a pus să nu știu ce să facă în nu știu ce dosar. Sunt niște chestii destul de urâte, rele. Multe discuții ale lui NEGULESCU… ă . . . de doamna KOVESI, discuții. N-am ce să fac! Au făcut, au aranjat tot. Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele”
„Eu am aflat, că nu știam că ies” (…) „mi-a zis sor-sa” (…) ”Se bate cu pumnul în piept că nu știu pe la ce comisii face plângeri penale ca să …” (…) „Eu v-am spus și dacă va fi un scandal foarte mare și o bășică foarte mare care va exploda, pentru că el are niște chestii foarte, foarte …” (…) „Se leagă și de dumneavoastră, că o să vă atace și pe dumneavoastră cu …, are niște înregistrări de …, nu știu. Și cu niște poze cu … de când erați dumneavoastră într-o cameră de la ÎNALTA CURTE când dădea nu știu ce, nu știu ce declarație dădea și îi spuneați dumneavoastră ce să declare” (…) „Nu omorâți mesagerul” (…) „o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presă e împotriva voastră și o să fie o, un mare scandal. Eu acum decât vă spun, vă trag un semnal de alarmă să vedeți ce faceți, că nu puteți să faceți, că el le are … Oricum sunt toate date, le are montate … Inregistrările au 92 de ore cu totul. Tot caută, tot face … Acum dă alea cu domnu ONEA (…) ”O să fie un ditamai scandalul. Are înregistrat când îl învăța domnul ONEA să facă niște tabele ca să arate hârtia care … (neinteligibil) … o hârtie cu niște bani care i-a dat SEBI GHIȚĂ ă … în campanie. N-au fost bune hârtiile respective și l-a trimis înapoi să facă altele și a înregistrat iarăși. El are înregistrări de atunci din 2015 când făcea discuțiile astea, punea niște semne distincte pe foaie și acum povestește și înregistrează. În 2015, pe data de cutare am făcut niște semne distincte pe actul cutare, pe actul cutare, pe actul cutare, pe actul cutare, acte care în baza lui i-au dat control judiciar lu’ SEBASTIAN GHIȚĂ” (…) „actele care sunt la dosar, o să le găsească exact p-alea cu semnele alea distincte despre care povestește el pe camera video, înregistrate din 2015, de atunci când el făcea hârtiile astea. A înregistrat tot. Are discuție când domnu procuror îl punea să se ducă să pună, să bage în nu știu ce mașină” (…), ”că a luat … a luat niște autorizații de percheziție și nu a putut să-i bage lu ăla în mașină” (…) „și i-a zis: ”Nu mai face chestia asta, trimite repede fax din MOLDOVA”, și le-a trimis prin fax pe o adresă de email sau pe fax, nu știu să vă spun, eu vă spun, așa în mare” (…) Până la urmă mi-au zis: ”Domne, au avut două cecuri în alb și cinci bile albe care mi le-a dat șefu și care le-au șters la cur domne, că nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata. Adică noi ne ducem la pușcărie și ei se duc să-și facă dosare pe spatele nostru? Dacă mergem, să mergem toți la pușcărie.” Ăsta e principiul lor.(…) Dumneavoastră trebuie să înțelegeți, că nu e de glumă! Au făcut niște discuții mari pe la CSM, pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE. Tot felul de discuții, cu SRI-ul s-au înțeles, au fost toți împreună la SEBI GHIȚĂ, în ăsta, cum îi spune? În … ă … în SERBIA”
Gabriela FLOREA: Da
Răzvan ALEXE: „Au avut discuții, le-a arătat, le-au montat împreună. Sunt montate oficial cu ăia după la RTV, cu GÂDEA de la ANTENA 3, deci nu e un scăndăluț
Gabriela FLOREA: Am înțeles
Răzvan ALEXE: Apare…(pocnește din degete)… și spune de NEGULESCU că a avut o înregistrare”
Gabriela FLOREA: Da, da, da
Răzvan ALEXE: „E ditamai regia e făcută. O să transmită două posturi în direct și ROMÂNIA TV și ANTENA 3. Antena 3 o să fie în direct, cu totul, absolut (…) „trebuie găsită o variantă prin care să scăpați de ăștia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toti! Credeți-mă! S-au făcut niște probleme…”
Gabriela FLOREA: Ce variantă? Care ar fi varianta?
Răzvan ALEXE: „Să-l lăsați dracu în pace! S-a apucat domnu’ ONEA să-i dea lu’ NEGULESCU neînceperea urmăririi penale ca să-i distrugă din dosarul cu stick-ul? TREBUIA SĂ-L LASE ÎN PACE” (…) ”Cu mine, dumneavoastră o să mai vorbiți. Duminică, după ce o să apară chestia asta, o să apară prima dată schițat pe el, pe domnu’ ONEA. O să vedeți ditamai scandalul ce o să iasă!” (…) „Să mergeți toți la pușcărie. Să mergeți toți la pușcărie. A zis VLAD: ”Eu îmi asum. Să mergem toți la pușcărie, nu-i problemă. Să mergem toți, să vedem care și cum? Asta urmăresc ei. Adică, a zis VLAD: ”Domne, pe mine nu m-a lăsat să scap. Eu i-am ajutat cu absolut tot și nu m-a lăsat să scap, să-l scap pe tata care are 72 de ani și care n-a făcut nimic și se duce 8 ani la pușcărie degeaba? Și nu m-a lăsat să scap, păi nu-i las nici eu să scape” (…) „Dar, încă o dată vă spun, e păcat de dumneavoastră și de doamna GILUELA care mie nu mi-a făcut rău personal. Domnul ONEA, deja e o cauză pierdută, după părerea mea, că nu mai am eu ce să fac acum” (…) „trebuie să ne așezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima…”(…) „Duminică apare.’Trebuia să apară pe data de 15, eu știam ceva, n-am fost sigur, dar ne-a amânat nouă procesul și acum avem pe 18 procesul și s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile și a zis ”Ce să mai fac cu alea dacă mă duc la pușcărie?” (…) „Că dacă fac, să fac acum, înțelegi?”(…) „Nu se poate da într-o singură emisiune. O să fie emisiune duminică, luni, marți. Trei zile. Patru” (…) „În afară de faptul că e șefa dumneavoastră, e și prietena dumneavoastră doamna GILUELA, trebuie găsită o variantă. Adică vreau să înțeleagă că nu au treabă și că nu are dânsa treabă și pe lângă ce îi spun eu că nu o să mă implice în dosarul ăla, că nu vreți nici dumneavoastră, nu vrea nici doamna GILUELA. Ei o să ceară grup organizat. O să facă plângere penală pe grup organizat.” (…) „Este vorba și de serviciul și de familia dumneavoastră” (…) „Vedeți-vă de pielea dumneavoastră, că sunteți la fel de băgată ca și ceilalți!” (…) „Și după aia, după ce vedeți ce vă spun eu, să încercăm să facem o discuție, să vedem, poate reușim să nu? Adică dacă dânsa pică și dumneavoastră picați odată cu ea. Oamenii sunt nebuni. Nu vă dați seama ce filmări au făcut, ce discuții! Au făcut discuții cu CIUTACU, cu nu știu care, cu nu știu care, cu nu știu care, cu douăzeci de inși, cu VICOL” (…) „cu PONTA care nu știu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru” (…) „Cu DRAGNEA care îi cere schimbarea lui KOVESI. Cu înregistrări în care discută NEGULESCU la telefon: „Doamna K și doamna cutare și doamna KOVESI : ”Stați doamnă, că facem acum, vine acum. Am eu bombardament, am eu cutare…” (…)„Are și … că el filmează. Are filmat în timp ce făcea hârtiile și le punea semnele și …” (…) „A înregistrat declarația în care spune ONEA că vrea să-l aresteze pe GHIȚĂ” (…) ”E ticluită ca lumea si sunt pregătiti rău de tot” (…) „dacă eu înregistrez, din greșeală, o discuție cu dumneavoastră acum, e altceva, dar eu provocând o discuție, fiind premeditat și provocând discuția asta și dumneavoastră spuneți: ”Domne, păi …” și eu spun: ”A, păi stați că fac eu, duc eu astea, le car eu, fac eu …”(…) „Și credeți-mă, nu sunt un neavenit în ale șoricăriilor astea care le fac ei” (…) „Și după ce vedem primul set și vedem impactul care este” (…) „o să vă dau un telefon, că vin să cer un 19 acolo și vedem …””.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.