Acasă Economia de Dreapta Andreea Paul: „Pentru Guvernul Ponta 3 nu contează investițiile generatoare de locuri...

Andreea Paul: „Pentru Guvernul Ponta 3 nu contează investițiile generatoare de locuri de muncă ci umplerea buzunarelor clientelei politice”

DISTRIBUIȚI

PDL atrage atenția că datele din execuția bugetară pe primele două luni ale anului arată că politicile Guvernărilor Ponta sunt falimentare pentru români în timp ce buzunarele clientelei politice se umflă din contracte de achiziții publice atribuite direct.
Erorile grave ale guvernării actuale sunt vizibile în execuția bugetară pe primele două luni si atestă falimentul guvernărilor Ponta: 
1. Investițiile generatoare de locuri de muncă, adevăratul motor pentru economie, au scăzut cu 22 la sută față de 2013, fiind deja la un nivel inferior celor făcute în anul 2012. 
2. Această scădere a investiților are loc în condițiile unei creșteri cu 15,6% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, adică a achizițiilor făcute de stat pe banii românilor, cel mai adesea prin contracte atribuite direct clientelei politice a PSD.
3. Veniturile din   impozitul pe salarii și venituri au scăzut cu 6%, deși Guvernul a lărgit baza de impozitare. Asta înseamnă că tot mai mulți români s-au dus în zona gri a pieței muncii si în șomaj, goniți de lăcomia Guvernului Ponta.
4. Veniturile nefiscale au scăzut cu 13,5% în aceeași perioadă. Asta înseamnă că managerii regiilor de stat numiți politic de PSD se ocupă cu jaful și nu cu administrarea eficientă a bunurilor României.
5. Sumele primite de la UE sunt cu un sfert mai mici decât cele încasate în primele două luni ale anului trecut, deși Guvernul s-a lăudat cu absorbția fondurilor europene. Cifrele indică clar faptul că majorarea ratei absorbției s-a produs ca urmare a măsurilor luate de PDL. Guvernul Ponta este repetent la a genera proiecte și măsuri cu adevărat benefice pentru români dar este campion la asumarea meritelor altuia.  
Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul arată că datele reci ale execuției bugetare demonstrează că economia este blocată, capitalul nu mai circulă, iar firmele și românii stau în expectativă. „Fiecare român mai scoate din buzunar în acest an cam 135 de lei în plus față de ceea ce plătește deja pentru statul prădător al lui Ponta, începând cu 1 aprilie când intră în vigoare acciza de 7 eurocenți.  Singurii români fericiți sunt prietenii politici ai PSD care primesc contracte prin atribuire directă, cel mai probabil cu angajamentul de a întoarce favorul în campaniile electorale ale PSD din acest an", consideră Andreea Paul.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.