Acasă Economia de Dreapta Susțin propunerea impozitării veniturilor și a activităților economice ale bisericii

Susțin propunerea impozitării veniturilor și a activităților economice ale bisericii

DISTRIBUIȚI

Cred că a sosit timpul să discutăm deschis, cu argumente, despre bunele practici europene în acest domeniu și despre nevoia implicării sociale a bisericii în comunitate.
Nu e prima dată când ridic această temă. Am scris o interpelare adresată Patriarhiei Române cu privire la aceste aspecte anii trecuți, când eram parlamentar.
Acum patru ani ceream și transparentizarea cheltuielilor publice pentru cultele religioase din comisia de buget:
Bani, Biserică, Bani, Transparenţă: http://www.andreeapaul.ro/bani-biserica-bani-transparenta/
0,4% din PIB se aloca atunci cultelor din bugetul public (banuiesc ca nu s-au schimbat semnificativ lucrurile in prezent), mai mult decât cheltuielile publice de 0,2% din PIB pentru cercetare-dezvoltare-inovare astăzi în România.

2 COMENTARII

  1. Impozitati-o cit vreti dar mai intai restituiti-i proprietatile confiscate de Cuza . Ori de cite ori o treaba merge bine trebuie sa vina un FINANTIST si sa strice totul . Dar de ce strica finantistii cel mai adesea totul ? Fiindca au o viziune incredibil de LIMITATA asupra modului cum trebuie sa circule si sa fie folositi banii . Principiul dupa care ar trebui ei sa se calauzeasca ar fi urmatorul : sa numaram foile din placinta atunci cind placinta este arsa , saracacioasa si fara gust . Nu cind placinta este mare , pufoasa si gustoasa . La Biserica se vede unde se duc banii : biserici , schituri , asezaminte de binefacere si bolnite . La autostrazi se vede unde se duc banii ? Nu se vede , dar nu se vad nici autostrazile . Acolo se fura masiv . Biserica nu fura , ea construieste in permanenta cite ceva . Solutia cinstita ? Faceti un referendum in care sa se poata exprima si cei ce iubesc Biserica , si cei ce o detesta . Asta in caz ca nu v-ati teme de rezultatul referendumului, care s-ar putea sa-i propulseze pe finantisti intr-un ridicol total .

  2. Cuza a fost un mare Domn , le-a confiscat acestor paraziti ai societatii averile lasate de niste neispraviti . Pentru ce au nevoie de averi ? a se ruga si propavadui religia crestina nu cere sa ai avere . Dar astia vor sa se imbrace in aur, masini scumpe , ibovnice , deci o viata de huzur ,plus inapoierea spre evul mediu cu raclele lor. S-au inmultit ca sobolanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.