Acasă Economic-Financiar AGA nu va propune azi majorarea de capital la Alro Slatina

AGA nu va propune azi majorarea de capital la Alro Slatina

DISTRIBUIȚI


Reprezentantii Autoritatii pentru Privatizare in Consiliul de Administratie al societatii Alro Slatina vor primi, la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 4 iunie, un mandat in conformitate cu decizia de joi a Guvernului, prin care se castiga un respiro necesar pentru a evalua mai bine care sunt resursele, posibilitatile interne si capacitatea Alro de a realiza profit, a declarat ministrul autoritatii, Ovidiu Musetescu.

-Vrem sa intelegem mai bine de ce drumul pe care pornisem a starnit polemici si controverse, in pofida faptului ca este o metoda indirecta si transparenta de privatizare si, pana la urma, sa intelegem mai bine si care sunt acei investitori strategici interesati de Alro, care au facut si au exercitat presiuni atat de mari in aceasta perioada-, a afirmat Musetescu.

Potrivit ministrului autoritatii, oficialii romani vor sa mai inteleaga si -ce nationalitate au acesti investitori si care este forta lor-.

-In situatia in care ei vor dovedi, in aceasta perioada, ca pot asigura un viitor mai bun, mai echilibrat decat ne-am gandit noi sa facem prin metoda majorarii de capital, aceasta cale ramane deschisa. Oricum, in septembrie noi vom alege un drum, cu siguranta cel mai potrivit, cel mai intelept, in raport cu interesele societatii, ale salariatilor acestora, dar si ale economiei nationale-, a mai spus Musetescu.

Autoritatea pentru Privatizare anuntase, pentru AGA din 4 iunie, o majorare a capitalului social al societatii Alro Slatina, in doua etape distincte, prin reevaluarea activelor corporale si necorporale si apoi prin aport de numerar cu suma de 60 milioane de dolari.

Ministrul autoritatii a mai declarat ca a luat nota si de controlul efectuat de corpul de control al primului-ministru la Alro Slatina.

-Controlul arata foarte multe lucruri interesante si pozitive, si negative. Unul dintre ele mi s-a parut cel mai remarcabil in sens negativ, si anume ca acei lideri sindicali care ne-au dat atatea lectii despre cotatiile aluminiului la bursa din Londra, care duceau grija bugetului de stat si care plangeau de mila muncitorilor care carau in spate cosciuge cu diferite lozinci, au luat in aceasta perioada fiecare prime de 125 milioane de lei-, a apreciat Musetescu.

Premierul Adrian Nastase a declarat, vineri, ca -societatea -Alro merge, probabil, spre bine, avand in vedere faptul ca directorul societatii a avut, anul trecut, venituri de 2,3 miliarde de lei, iar in primele patru luni din acest an de 1,6 miliarde de lei-.

Musetescu afirma ca problema salariului managerului de la Alro Slatina trebuie inteleasa nuantat. -Sub conducerea acestui director fabrica a realizat un profit de aproape 70 milioane de dolari si, sub acest aspect, castigul managerului este in raport cu profitul.

Referindu-se la salariatii de la Alro, ministru a spus ca acestia -nu au a se plange fata de muncitorii de la Resita sau fata de femeile care stau 12 ore langa masina de cusut, pentru ca au salariii de peste 300 de dolari-.

Potrivit ministrului autoritatii pentru privatizare, problema salarizarii conducerii societatii din Slatina va fi rezolvata de o ordonanta a Guvernului, care va determina, de la 1 iulie, ca salariile directorilor de societati comerciale si de companii publice sa fie legate direct de indicatorii economico-financiari ai societatii respective.

-Din cate stiu eu, salariul de baza al unui director nu trebuie sa depaseasca veniturile unui secretar de stat, adica aproximativ 17 milioane de lei, dar la salariu se vor adauga sporuri specifice domeniilor de activitate si rezultatelor obtinute-, a conchis Ovidiu Musetescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.