Acasă Economic-Financiar Ai credit la bancă? Vezi dacă te regăsești în situațiile declarate ilegale...

Ai credit la bancă? Vezi dacă te regăsești în situațiile declarate ilegale de ANPC în urma unui amplu control și reclamă și tu

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță rezultatele controalelor derulate la instituțiile de credit, în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017. Verificările au vizat respectarea prevederilor legale în contractele de credit. Constatările și măsurile luate de ANPC pot fi consultate detaliat în documentul de control.

Astfel, conform sursei citate, în perioadă 27 noiembrie 2015 — 31 martie 2016, s-a desfășurat o acțiune tematica de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la încheierea contractelor de credit de consum, cu sau fără ipotecă, de către societățile bancare. În urma acesteia au fost încheiate 249 Procese Verbale de Constatare a Contravenției, cu amenzi în valoare totală de 1,743 milioane lei și au fost restituite consumatorilor sume în valoare de 1,097 milioane lei, 112.161,29 euro, 361.828,78 franci elvețieni și 361,13 dolari, la nivel național fiind instrumentate 10.476 reclamații.

Anul acesta, în perioada 8 mai — 16 iunie, ANPC a desfășurat o acțiune similară privind contractelor de credit, cu sau fără ipotecă, încheiate de către instituțiile financiar nebancare, în intervalul 1 februarie — 5 mai 2017.

Vezi dacă te regăsești în vreuna dintre situațiile depistate de ANPC și reclamă și tu!

Aici găsești clauzele abuzive descoperite precum și sinteza controalelor la bănci și IFNuri 

Click AICI pentru raportul integral.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.