Acasă Economic-Financiar ANAF a trimis decizii de impunere din oficiu

ANAF a trimis decizii de impunere din oficiu

DISTRIBUIȚI

La nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Iași, organul fiscal a procedat la transmiterea către contribuabilii persoane juridice a Deciziilor de Impunere din Oficiu pentru impozitele, taxele și contribuțiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, perioada de raportare fiind ianuarie — decembrie 2017.

În conformitate cu dispozițiile art. 107 din Legea nr. 207 din 20 iulie 2015 privind Codul de Procedură Fiscală, deciziile de impunere din oficiu au fost emise pe baza analizei a cel puțin 4 (patru) declarații fiscale dintr-o perioadă anterioară de 24 de luni de la luna pentru care se efectuează impunerea din oficiu, pentru declarațiile cu termen de declarare lunar, respectiv 36 de luni, pentru obligațiile fiscale cu termen de declarare trimestrial sau semestrial. Suma stabilită din oficiu se calculează ca medie aritmetică a sumelor de plată (pozitive) din declarațiile analizate pe perioada anterioară și se actualizează cu indicele anual al prețurilor de consum.

Având în vedere faptul că Deciziile de Impunere din Oficiu pentru anul 2017 au fost întocmite pe baza unei estimări, contribuabilii au posibilitatea ca, în termen de 60 de zile calendaristice de la data comunicării, să depună declarațiile fiscale cu sumele corecte.

În situația în care contribuabilii depun declarațiile fiscale privind obligațiile care au format obiectul acestei decizii, decizia de impunere din oficiu se desființează la data depunerii declarației fiscale.

Informații suplimentare privind impunerea din oficiu se pot obține direct la sediul AJFP Iași din str. Anastasie PANU nr. 26, etajul 2, cam. 1201, sau la telefon +4 0 232 213 332, interior 3007, persoană de contact — Inspector Superior Carmen BURLACU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.