Acasă Economic-Financiar ANC verifica legalitatea preluarii Tricoprompt de catre Siminel Andrei

ANC verifica legalitatea preluarii Tricoprompt de catre Siminel Andrei

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Nationala de Control a anuntat ieri ca va declansa o actiune de verificare a modului in care au fost vandute, la finele lunii martie, activele intreprinderii bucurestene de confectii Tricoprompt catre off-shore-ul NCH Advisors, controlat de omul de afaceri Siminel Andrei.

La aceasta actiune de control, efectuata la solicitarea sindicatului din intreprindere, vor participa specialisti din cadrul ANC si din cadrul Garzii Financiare. Cu acest prilej, va fi verificata si situatia economico-financiara grava existenta la nivelul acestei societati comerciale, care a condus, pe de o parte, la neachitarea obligatiilor catre bugetul statului, iar pe de alta parte, la afectarea drepturilor financiare ale celor 815 salariati, se mai arata in comunicatul ANC.

Intreprinderea bucuresteana a fost cumparata de la AVAS, pe 31 martie a.c., de controversatul om de afaceri. Chiar daca la momentul cumpararii a dat asigurari ca va mentine obiectul de activitate existent, la scurt timp dl Andrei a trimis conducerii societatii o adresa prin care-i soma sa paraseasca sediul. Aceasta, deoarece potentialul imobiliar al terenurilor si cladirilor de care dispune intreprinderea din Drumul Taberei nu este deloc de neglijat.

Soarta celor 815 salariati, in marea lor majoritate femei, este insa dramatica. Dintre cele 715 femei, 120 au peste 51 de ani, iar 300 – peste 45, deci posibilitatile lor de a-si gasi un alt loc de munca sunt minime. Din momentul primirii adresei de evacuare, sindicalistele au inceput pichetarea sediului din Bucuresti al NCH Advisors, iar anuntul privind inceperea controlului ANC este primul rezultat palpabil al protestului.

Pana la data vanzarii activelor catre Siminel Andrei, societatea a fost administrata de un grup de oameni de afaceri si apoi de catre SIF Muntenia. La solutia vanzarii prin licitatie s-a apelat ca urmare a datoriilor bancare uriase acumulate de intreprindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.