Acasă Economic-Financiar Ardaf isi majoreaza capitalul social cu 100 miliarde de lei

Ardaf isi majoreaza capitalul social cu 100 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurare-reasigurare Ardaf Cluj va decide, in sedinta din 25 iunie, majorarea capitalului social cu 100 miliarde de lei, prin aport de numerar, a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, principalul actionar al companiei. -Majorarea capitalului social se va realiza indiferent de formula pe care o vor alege actionarii. Exista interesul anumitor investitori de a participa la majorarea capitalului, insa nu pot da detalii, intrucat au fost semnate anumite contracte de confidentialitate-, a spus Fercala.

Presedintele SIF Transilvania a adaugat ca majorarea capitalului Ardaf trebuia realizata cu mult timp in urma. Pana in prezent, au fost semnate doua contracte cu Kolal BV, actionar al Ardaf prin intermediul Eurom Bank, dar nici unul nu a fost respectat. -Cred ca cei de la Eurom Bank nu vor putea prelua compania-, a mai spus Fercala.

Capitalul social al Ardaf se ridica la 75 miliarde de lei. Cel mai important actionar este SIF Transilvania, care are 40,7% din capitalul social, urmat de Eurom Bank – 16,3% si Astra Romana Capital – 13,9%, ambele aflate in proprietatea Kolal BV, Fondul Oamenilor de Afaceri – 12,4%, SIF Banat Crisana – 5%, Rompetrol – 3,3% si SIF Muntenia cu 1%. Kolal este o firma infiintata in Olanda de un grup de investitori israelieni, iar prin intermediul ei a fost preluata Banca Dacia Felix, actuala Eurom Bank. La sfarsitul anului trecut, Kolal a anuntat ca va participa cu 100 miliarde de lei, printr-un plasament privat, la majorarea capitalul social. Termenul pentru efectuarea plasamentului a expirat la 24 ianurie 2002 fara ca acesta sa fie realizat. Ulterior, actionarii Ardaf au hotarat sa permita Kolal majorarea capitalului pana la sfasitul lunii aprilie, insa nici la aceasta data societatea nu a realizat investitia promisa. -Majorarea capitalului Ardaf se va realiza indiferent de investitori. Daca cineva nu subscrie, probabil ca se va face o redistribuire-, a mai spus Fercala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.