Finalizarea activitatii de privatizare, cel mai probabil in cursul anului viitor, atrage dupa sine si necesitatea restructurarii institutiei conduse in prezent de Razvan Orasanu. In conditiile in care portofoliul privatizabil s-a diminuat simtitor, ajungand la fundul sacului, sectorul de postprivatizare si executare silita devine cel mai solicitant.
In acest sens, potrivit presedintelui AVAS, Razvan Orasanu, restructurarea la nivelul institutiei trebuie facuta cu foarte mare grija, pentru a nu perturba intr-un fel sau altul activitatea in ansamblul ei. -Restructurarea trebuie insotita de o componenta de reasezare in cadrul institutiei-, a precizat Orasanu. Potrivit acestuia, institutia sufera de o distribuire inechitabila a personalului, dat fiind ca exista departamente care duc lipsa de oameni, dar si altele care sunt supradimensionate. -Va dau un singur exemplu edificator in acest sens: administrarea societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii este facuta de doar opt oameni, numar total insuficient-, a subliniat Orasanu.
In ceea ce priveste partea de valorificare, Orasanu a precizat ca o parte a personalului care lucreaza pentru monitorizarea creantelor trebuie transferat catre sectorul executarilor silite. De altfel, Orasanu a tinut sa mentioneze, inca de la instalarea sa la carma Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, ca are in vedere o politica de restructurare a resurselor umane. Pe aceeasi lungime de unda s-a aflat si premierul Calin Popescu Tariceanu, care a solicitat, la acea vreme, reducerea costurilor la nivelul Autoritatii, dar si a birocratiei excesive existente in cadrul AVAS. In spiritul acestui indemn, Orasanu a luat decizia reducerii bugetului de salarii pentru acest an, de la 770 miliarde de lei la 694 miliarde de lei.