Acasă Economic-Financiar BNR nu detine date defalcate privind banii trimiși de românii care lucrează...

BNR nu detine date defalcate privind banii trimiși de românii care lucrează în Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

Banca centrală nu deține date defalcate privind remiterile românilor care lucrează în Marea Britanie, a declarat viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, precizând că este invidios pe sursa datelor prezentate vineri de Daily Mail, deși

cotidianul nu s-a remarcat prin calitatea analizelor economice.
Daily Mail a publicat la sfârșitul săptămânii, citând date de la BNR, că românii care trăiesc în Marea Britanie au trimis zilnic în țară aproape 500.000 de lire (563.000 de euro) în primele treiluni ale anului trecut.
Întrebat cum comentează informațiile apărute vineri, Popa a precizat, pentru început, că nu a auzit ca Daily Mail să fie o publicație recunoscută pentru calitatea analizelor economice publicate. Viceguvernatorul a abandonat ulterior tonul ironic și a a precizat că BNR furnizează doar date agregate și nici nu deține informații defalcate pe state privind remiterile românilor care lucrează în străinătate.
Oficialul BNR crede că mai relevante pentru România ar fi datele privind remiterile din Spania și Italia, țări unde existăcomunități de români mult mai numeroase.
Popa a precizat că în comparație cu ultimii doi ani, când datele arătau o prăbușire a sumelor trimise în țară a românilor din străinătate, de la începutul acestui an se constată o stabilizare a remiterilor.
Viceguvernatorul BNR estimează că odată cu revenirea construcțiilor și a altor servicii, domenii în care activeazăpreponderent lucrătorii români din străinătate, s-ar putea observa o revenire a sumelor trimise în România.
Popa a încheiat tot pe un ton ironic, spunând că îi invidiază pe reporterii de la Daily Mail, pentru sursele pe care le au.
În total, românii din Marea Britanie au trimis în țară 41 de milioane de lire (46 milioane de euro) în perioada ianuarie -martie 2010, conform datelor Băncii Naționale a României, citate de ziarul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.