Acasă Politic 0,125 eurocenți ca să-i spui „DA” lui Ponta

0,125 eurocenți ca să-i spui „DA” lui Ponta

DISTRIBUIȚI

Liderii USL au calculat care va fi costul plătit de fiecare cetățean dacă se vor organiza referendumuri locale privind reorganizarea administrativă.

Victor Ponta le-a cerut sâmbătă consilierilor județeni reuniți la Sala Palatului să meargă acasă și să solicite organizarea de referendumuri locale. Misiunea este una obligatorie pentru toți aleșii locali ai USL și reprezintă contraatacul opoziției la proiectul de reorganizare administrativă propus de Guvern.
"Tipărirea a 500.000 de buletine A4 cu întrebarea pentru referendum și plata funcționarilor la secțiile de vot costă în total 100.000 de euro, adică 0,125 eurocenți per cetățean în județul Constanța, care are 800.000 de locuitori", a declarat bpreședintele Cj Constanța,  Nicușor Constantinescu, potrivit Mediafax. El a adăugat că aceste costuri sunt infime comparativ cu banii europeni "pe care județul Constanța îi pierde din cauza Guvernului pe programul operațional regional". Președintele CJ Constanța a estimat acele pierderi la nivelul milioanelor de euro per județ și câteva miliarde la nivel național.

Căi de atac
Liderii USL sunt însă conștienți de faptul că inițiativele privind organizarea de referendumurile locale pot fi blocate de prefecți. "O să apelez la justiție dacă vor face așa ceva", a spus Marian Oprișan. Acesta este convins că scopul PDL este de a numi președinți interimari în cele "opt voievodate", să desființeze Consiliile Județene și să lase fără coordonare administrațiile locale. "Apoi prin aparatul de forță – procurori, vor să convingă primarii să candideze pentru PDL", și-a expus teoria președintele CJ Vrancea. și ceilalți lideri de filială de la USL, care nu au majoritatea în Consiliile Județe, se gândesc la soluții alternativă de atac. "La noi în Suceava se poate ca domnul Flutur să blocheze o astfel de inițiativă. Ne vom lupta pentru dreptul oamenilor de a își spune părerea. Dacă nu vom avea succes, vom declanșa o campanie cu strângere de semnături ale celor care nu sunt de acord cu desființarea județelor", a declarat președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, citat de Mediafax.
Revolte în stradă
Liderii opoziției iau în calcul și organizarea unor ample mișcări de stradă, dacă Guvernul își va angaja răspunderea pe proiectul legii privind reorganizarea administrativă. Crin Antonescu a spus că USL va declanșa "revoluția" atât în București, cât și în țară. "Se poate organiza un mare miting în Capitală, dar cei care nu vin în București, pot să iasă în stradă în orașul lor", a adăugat liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.