Acasă Economic-Financiar Boc cere Eximbank să taie salariul conducerii la 1.000 euro

Boc cere Eximbank să taie salariul conducerii la 1.000 euro

DISTRIBUIȚI

Premierul Boc a cerut Eximbank să reducă salariul conducerii de la circa 20.000 de euro în prezent la 1.000 de euro, corespunzător indemnizației unui secretar de stat, după modelul Fondului Proprietatea, avertizånd că altfel vor fi identificate și alte soluții pentru a efectua diminuarea. El a afirmat, vineri seara, la o emisiune TV, că ar fi normal ca salariul directorului Eximbank să fie stabilit la nivelul indemnizației unui secretar de stat, arătånd că, în caz contrar, pot fi găsite soluții în acest sens.
Potrivit informațiilor apărute în presă, directorul băncii de stat Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul președintelui PSD Mircea Geoană, are un salariu de aproximativ 20.000 de euro, sumă care nu include și alte beneficii, precum stimulentele.
Premierul a făcut trimitere la conducerea Fondului Proprietatea, unde salariul directorului va fi redus pånă la începutul lunii martie. Fostul director general al Fondului Proprietatea Daniela Lulache a încasat anul trecut 1,86 milioane de lei (441.000 de euro) de la Fond, banii reprezentånd indemnizații de conducere, bonus de performanță și compensații, potrivit declarației de avere publicate pe site-ul Fondului.
În luna octombrie, președintele Traian Băsescu a declarat că EximBank ar fi trebuit să rămånă în regimul instituțiilor statului și să fie supusă legii unice de salarizare a funcționarilor publici, fiind o bancă alimentată cu bani de la buget.
Eximbank a precizat atunci că remunerațiile conducerii băncii au fost aprobate în AGA, singurul for care poate decide modificarea lor, însă managementul băncii va respecta o eventuală decizie a instituțiilor statului de shimbare a sistemului de plată a executivilor din instituțiile financiar-bancare cu capital de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.