Home Economic-Financiar Călăria – metodă de relaxare și ars calorii

Călăria – metodă de relaxare și ars calorii

DISTRIBUIŢI

Cât costă să înveți să te ții în șa?

Destul de puțin promovată în România, echitația câștigă teren printre cei care vor să facă mișcare în aer liber, sunt în căutarea unor activități prin care să se relaxeze sau să ardă caloriile. Instructorii spun că numărul celor care vor să învețe să călărescă este în creștere, mai ales în cazul copiilor.
Costurile pentru o lecție de călărie variază în funcție de durata ședinței: 50 lei pentru 30 de minute, 80 lei pentru 45 minute sau 100 lei pentru o oră.
Pentru a sta bine în șa e nevoie însă de mai multe lecții. „Numărul de ședințe depinde de fiecare persoană în parte. Prima lecție se face la coardă și, după aceasta, instructorul își dă seama de cåte ședințe are nevoie cursantul pentru a merge la liber. De obicei este nevoie de 5-6 ședințe, dar sunt și persoane care au nevoie de 7 sau chiar 10, depinde de abilitățile fiecăruia“, spune Tudor Topor, instructor călărie.
Cursurile sunt organizate pe diferite niveluri de pregătire, de la începători la avansați, iar unele cluburi de echitație combină lecțiile practice cu cele teoretice și vizionări de filme pe teme ecvestre.
Cei care știu deja să călărească se pot relaxa la o plimbare la pădure sau la cåmp.
Prețurile pentru închirierea unui cal pleacă de la 350 de euro pe lună pentru o singură persoană și se pot face discounturi dacă îl folosesc mai multe persoane.
„Cel care închiriază calul are exclusivitate, animalul respectiv nu va mai fi călărit de alte personae în perioada cåt este închiriat de dumneavoastră“, spune Tudor Topor.

Spa și fitness pentru cai

Dacă vreți să vă luați propriul cal și vă gândeați că nu aveti unde să îl tineți, nu trebuie să vă faceți griji – de cele mai multe ori cluburile de echitație primesc cai în chirie.
Costurile sunt de circa 350 de euro pe lună pentru servicii „all inclusiv“, iar unele pensiuni sunt adevărate locuri de rasfăț.
Spre exemplu, această sumă include, pe lângă cazare, alimentație și igienă acces la dușuri cu apă rece si caldă, dar și la solarii pentru uscare după duș sau antrenament.
Manejul este constituit din nisip special pentru terenuri de echitație, cu un sistem subteran de irigație automată, oferindu-i o umiditate optimă, echilibrată și constantă, ceea ce îl face nu numai total lipsit de praf, dar și foarte „prietenos“cu tendoanele și articulațiile calului.
Mai mult, animalele cazate pot beneficia și de o „sală de sport“, dotată cu un covor rulant cu pantă ascendentă și descendentă pentru condiția fizică a calului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.