Acasă Economic-Financiar Cartel Alfa lasa Guvernul sa plece linistit in concediu: pana la 15...

Cartel Alfa lasa Guvernul sa plece linistit in concediu: pana la 15 septembrie, protestele sindicale intra si ele in vacanta

DISTRIBUIȚI

Consiliul General al Confederatiei sindicale Cartel Alfa a hotarat sa dea Guvernului un termen-limita pana la 15 septembrie, pana la care sa-si indeplineasca toate angajamentele luate prin semnarea acordului social.

-In cazul nerespectarii acestui ultim termen, Cartel Alfa anunta denuntarea oficiala a acordului social, hotarare ce va fi urmata de manifestari sindicale de protest la nivel national-, a declarat ieri presedintele confederatiei, dl Bogdan Iuliu Hossu. Liderul sindical considera ca Executivul condus de Adrian Nastase nu si-a respectat mare parte din responsabilitatile asumate in cadrul acordului. -Prin aceasta atitudine, Guvernul minimizeaza importanta respectivelor prevederi in asigurarea unui cadru legislativ si a unor conditii de munca decente, sfidand astfel drepturile salariatilor, si desconsidera pozitia de membru cu drepturi egale la opinie a organizatiilor sindicale in cadrul comisiei de dialog social-, a completat dl Hossu.

Prima nemultumire a conducerii Cartelului Alfa este legata de modificarile aduse Legii pensiilor. De altfel, Alfa a fost singura confederatie sindicala care a refuzat sa semneze protocolul prin care-i dadea Guvernului girul pentru aceste modificari.

Un alt punct din acordul social, care avea termen de realizare 31 mai, si anume elaborarea Legii privind asigurarea la accidente de munca si boli profesionale, nu a fost nici el respectat. Hossu a mai amintit ca si recorelarea trimestriala, in functie de inflatie, a grilei de impozitare a salariilor, aprobarea strategiilor sectoriale si revizuirea facilitatilor fiscale pentru zonele defavorizate au ramas si ele simple promisiuni.

Nu s-a realizat nici reducerea unor impozite directe si indirecte, in scopul stimularii investitiilor si crearii de noi locuri de munca si nici nu a fost pusa la punct o politica unitara de salarizare a bugetarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.