DISTRIBUIŢI
certificat de rezidență fiscală

Pentru persoanele juridice române care rulează reclame pentru clienții Google Irlanda prin google adsense, compania solicită dovada rezidenței fiscale.

Astfel, persoanele juridice vor fi obligate să transmită către Google certificatul de rezidență fiscală, pentru a evita dubla impunere pentru sumele ce urmează a fi încasate.

Conform răspunsului ANAF, pentru a obține certificatul de rezidență fiscală, persoana juridică trebuie să depună prin SPV, mai precis prin e-guvernare, un formular Z 01 la care să atașeze „formularele certificatelor de rezidență fiscală pentru persoanele juridice și fizice rezidente în România, ale certificatelor privind atestarea veniturilor obținute din România de persoanele rezidente și ale certificatelor privind atestarea impozitului plătit în România de către persoanele nerezidente, altele decât cele prevăzute la art. 1, elaborate pe machete ale organelor fiscale competente ale statelor cu care România are încheiate convenții/acorduri de evitare a dublei impuneri, și cererile aferente.”, dacă acestea există, în format ZIP.

Termenul de eliberare al certificatului de rezidență fiscală este de maxim 45 de zile.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.