Acasă Economic-Financiar Companiile de telecomunicatii, carte deschisa pentru ANRC

Companiile de telecomunicatii, carte deschisa pentru ANRC

DISTRIBUIȚI

Toate companiile care activeaza pe piata telecomunicatiilor din Romania vor fi obligate sa transmita periodic Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) informatii detaliate despre venituri, personal sau investitii.

ANRC a lansat recent spre consultare publica un proiect de Decizie privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice, intocmit de presedintele Autoritatii, Ion Smeeianu. Cu titlu de -date statistice-, firmele private trebuie sa alcatuiasca rapoarte trimestriale care sa contina cele mai -intime- detalii ale activitatii: de la numarul de femei angajate sau castigul salarial mediu si pana la veniturile obtinute din convorbirile internationale sau cuantumul investitiilor straine directe.

Potrivit proiectului, informatiile obtinute pe aceasta cale vor fi folosite -in vederea elaborarii de rapoarte, studii, analize si alte asemenea documente in domeniul comunicatiilor electronice, precum si a urmaririi si controlului aplicarii prevederilor cuprinse in actele normative in vigoare-.

O statistica foarte detaliata

Datele financiare si informatiile privind angajatii furnizorilor vor fi transmise catre ANRC in cel mult cinci zile de la expirarea termenelor de depunere a situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile semestriale. Pe de alta parte, informatiile cu privire la retelele sau serviciile furnizate vor cuprinde date referitoare la numarul de abonati, la tarifele practicate, la traficul realizat prin reteaua proprie sau prin alte retele si vor trebui transmise trimestrial: la 25 ianuarie (pentru perioada 1 octombrie – 31 decembrie), la 25 aprilie (pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie), la 25 iulie (pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie), la 25 octombrie (pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie).

Datele statistice vor putea fi depuse direct la sediul ANRC sau transmise prin posta. De asemenea, informatiile vor putea fi transmise si in format electronic, daca documentele sunt insotite de o semnatura electronica extinsa, generata cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnaturii electronice, se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

Proiectul integral poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRC, la adresa http://www.anrc.ro/ro/proiecteANRC.htm, iar consultarea publica se incheie la 4 septembrie 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.