Acasă Imobiliare Centrul de afaceri al lui Tender isca scandal

Centrul de afaceri al lui Tender isca scandal

DISTRIBUIȚI

Punerea pietrei de temelie a unui centru de afaceri timisorean, care urmeaza a fi construit de controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, s-a soldat cun un scandal. Chiar daca dl Tender a incercat sa aplaneze conflictul, el poate reizbucni oricand, deoarece nimic nu a fost rezolvat in mod oficial, prin semnarea unor documente.

Un proiect de 100 milioane de euro

Omul de afaceri timisorean are planuri mari pentru orasul de pe malurile Begai. Recent, Ovidiu Tender a anuntat public faptul ca intentioneaza sa investeasca aproape 100 milioane de euro pentru realizarea, in urmatoarea perioada, a unui centru de afaceri si rezidential.

Investitia presupune ridicarea a 1.000-1.100 de apartamente de lux, a unui centru de afaceri, a unor spatii de birouri clasa A si a unui hotel de cinci stele. Pentru punerea in practica a acestui proiect, dl Tender a obtinut deja acordul Consiliului Local Timisoara, fiind gata si Planul de Urbanism Zonal in acest sens (PUZ).

Preturile care vor fi percepute pentru locuintele omului de afaceri nu sunt insa la indemana oricui. Aceasta mai ales ca suprafata minima a unei astfel de locuinte va fi de 100 de metri patrati, ea putand ajunge chiar si la 300 mp. Nu trebuie uitat faptul ca pretul pe metru patrat construit va ajunge pe undeva pe la 600 de euro si chiar mai mult.

Perimetrul construit va beneficia de un parc privat de folosinta publica, urmand a fi pastrate trei cladiri cu valoare istorica semnificativa. Tot in cadrul proiectului de dezvoltare a zonei ILSA din Timisoara intra si constructia unui pod peste raul Bega, lucrare a carei necesitate a fost subliniata inca din anul 1902.

Coordonatorul-sef al dezvoltarii imobiliare este arhitectul Dan Manolache. Domnia sa a lasat sa se inteleaga faptul ca locuintele din zona vor putea fi achizitionate si prin sistemul creditului ipotecar. De partea lui Tender a venit si arhitectul-sef al municipiului Timisoara, Radu Radoslav, care a sustinut ca proiectul imobiliar va reprezenta un castig pentru tot orasul. Aceasta in conditiile in care realizarea proiectului va satisface dorinta investitorilor romani si straini de a avea locuinte de lux.

Contestatarii

Nu toata lumea este insa fericita. Este vorba de locatarii aflati in momentul de fata in blocul ILSA, care contesta deciziile de evacuare emise de dl Tender. Omul lui Tender, Dan Manolache, sustine ca scoaterea lor din locuintele pe care le detin nu reprezinta o prioritate si ca -ei sunt, si asa, lasati sa stea acolo, desi ar trebui sa fie evacuati-.

Dupa cum a relatat presa locala, reprezentantul Grupului Tender a fost destul de evaziv in ceea ce priveste detaliile referitoare la activitatile concrete care se vor desfasura incepand din luna octombrie a anului in curs. Domnia sa a aratat doar ca investitia se va realiza -in interesul comunitatii-, precizand ca, deocamdata, nu sunt stabilite toate detaliile.

Mai exista si alte semne de intrebare. Grupul Tender a anuntat public faptul ca in zona se va construi un zgarie-nori de 50 de etaje, despre care timisorenii se intreaba deja cum va arata. Problema este insa ca in PUZ aprobat, in cursul saptamanii trecute, de catre membrii Consiliului Local Timisoara, nu figureaza nici un fel de astfel de cladire. In acest caz, ori Grupul Tender va merge -pe burta- si nu va tine cont de planul de urbanism zonal, construind blocul turn in speta, ori va trebui sa apeleze din nou la bunavointa consilierilor banateni pentru a obtine revizuirea si completarea PUZ. Aceasta in asa fel incat sa se permita si constructia giganticei cladiri pe care dl Ovidiu Tender intentioneaza sa o plaseze in centrul municipiului Timisoara.

Se mai pune o intrebare, si anume cati timisoreni de rand, in afara oamenilor de afaceri, vor avea de castigat de pe urma punerii in practica a proiectului megalomanic al dlui Tender, mai ales ca domnia sa a declarat ca el este destinat -comunitatii-. Nu in ultimul rand, trebuie subliniat un alt aspect al problemei. Chiar daca Ovidiu Tender a dat asigurari verbale ca nu se va atinge de locatarii blocului ILSA si nu va cere evacuarea acestora, oricand scandalul poate reizbucni. Mai ales ca nici un reprezentant al Grupului Tender nu a semnat nici un document legal prin care sa li se garanteze -inamovibilitatea- locatarilor in speta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.