Acasă Economic-Financiar Companiile internationale cred ca economia se redreseaza

Companiile internationale cred ca economia se redreseaza

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 60% dintre companiile internationale care opereaza in Romania apreciaza ca activitatea lor economica s-a imbunatatit, iar numarul celor care considera ca situatia lor s-a inrautatit este in continua scadere, reiese din sondajul realizat de firma KPMG Romania pentru trimestrul II al acestui an.

Barometrul KPMG a fost realizat in randul a 80 de companii internationale cu activitate in Romania, majoritatea clienti ai KPMG Romania.

Circa 30% din companii apreciaza ca rezultatele economice au ramas constante, in timp ce 10% au consemnat o inrautatire a activitatii.

Ponderea firmelor multinationale care au afirmat ca in trimestrul II au inregistrat o ameliorare a situatiei financiare a crescut de la 43-45% la peste 50%, arata rezultatele studiului realizat de firma de consultanta. Peste 35% din companii prevad o mentinere a situatiei lor financiare, mai mult de 50% se asteapta la o imbunatatire si mai putin de 10% preconizeaza o inrautatire a situatiei lor financiare.

Numarul personalului acestor companii a crescut pentru aproximativ 40% dintre companii, mai putin de 45% dintre acestea mentinandu-si constant numarul de personal. Circa 15% dintre companii au facut reduceri de personal. Previziunile pentru urmatoarea perioada a anului 2001 arata ca numarul companiilor al caror personal va creste se va situa sub 30%. Aproape 70% dintre companii estimeaza o mentinere a numarului salariatilor si circa 10% considera ca numarul angajatilor va fi in scadere.

Referitor la perspectivele de investitii, 42% dintre companii afirma ca investitiile lor au crescut, aproximativ 50% ca s-au mentinut, iar mai putin de 10% ca au scazut. Previziunile arata ca numarul companiilor care vor continua sa investeasca in Romania este in scadere, ajungand la 40%. Mai putin de 40% dintre companii prognozeaza o mentinere a nivelului investitiilor, iar aproximativ 20% considera ca nivelul investitiilor proprii va fi scazut.

KPMG Romania face parte din firma de audit international KPMG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.