Acasă Economic-Financiar Creșterea salariului minim ar duce la 90.000 de șomeri

Creșterea salariului minim ar duce la 90.000 de șomeri

DISTRIBUIȚI

După trei ore, sindicaliștii au ieşit de la discuţiile cu reprezentanţii guvernului foarte nemulţumiţi. Executivul a propus o amânare a majorării salariului minim la 1200 de lei pentru 1 mai 2016, deşi Guvernul Ponta stabilise 1 ianuarie ca dată a majorării. Sindicatele au respins propunerea.

Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, a declarat la ieșire că reprezentanţii guvernului au afirmat că este nevoie de un studiu de impact, iar majorarea de la 1 ianuarie ar duce la concedierea a 90.000 de oameni din sectorul privat. Liderul sindical a afirmat că nu este de acord cu amânarea majorării salariului minim, lucru susţinut şi de ceilalţi sindicalişti.

Bogdan Hossu a mai declarat că sindicaliştii au propus ca majorarea salariului minim de la 1050 de lei la 1200 de lei să nu fie impozitată, lucru respins de guvern. Ulterior, sindicaliştii au propus ca majorarea să fie făcută de la 1 mai 2016, dar nu la 1200 de lei, ci la 1275 de lei. Hossu a mai acuzat guvernul că nu respectă regulile de dialog social, din cauza unor discuţii cu ONG-urile.

O decizie a guvernului ar urma să fie luată în şedinţa de miercuri, 30 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.