Home Economic-Financiar Dacia, cea mai bine vândută mașină în Franța

Dacia, cea mai bine vândută mașină în Franța

DISTRIBUIŢI

Marca Dacia conduce detașat, în continuare, pe piața de automobile din Franța. După trei luni cu un avans spectaculos în Franța, și în aprilie marca produsă la Mioveni deține supremația în topul creșterilor de vânzări.

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franța au înregistrat în aprilie cea mai puternică creștere în rândul mărcilor cu vânzări semnificative, de 45,6%, la 11.287 mașini, avansul fiind de opt ori mai rapid decât cel al pieței franceze, unde Dacia ocupă locul cinci în topul mărcilor.

Vânzările de autoturisme noi au crescut în Franța cu 5,8%, la 166.968 unități, potrivit Mediafax.

Cota de piață a mărcii Dacia a crescut de la 4,91% în aprilie anul trecut la 6,76%, arată date publicate de Asociația Constructorilor Francezi de Automobile.

Doar mărcile Renault (cotă de piață de 18,91%), Peugeot (16,91%), Citroen (13,1%) și Volkswagen (8,18%) au avut vânzări mai mari decât Dacia în aprilie.

Vânzările mărcii Renault au urcat cu 11%, la 31.578 unități, în timp ce rezultatul grupului francez cu același nume, care deține și Dacia, s-a îmbunătățit în aprilie cu 18,4%, la 42.865 unități.

Producătorii francezi Peugeot-Citroen și Renault controlează împreună 55,73% din piața locală, față de 53,2% în aprilie anul trecut.

Mai multe mărci cu vânzări reduse au înregistrat creșteri mai puternice decât Dacia în luna aprilie. Astfel, înmatriculările Lancia (parte a grupului Fiat) au urcat de peste două ori, la 789 mașini, cele ale Lexus (marca premium a Toyota) cu 51,5%, la 297 mașini, cele ale Jeep (grupul Fiat) de peste două ori, la 160 de unități, iar cele ale Infiniti (marca premium a Nissan) de aproape cinci ori, la 54 de mașini.

 

În primele patru luni ale anului, înmatriculările Dacia au crescut sde asemenea puternic, fiind devansate doar de câteva mărci cu vânzări reduse.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.