Acasă Economic-Financiar Daewoo Mangalia a cerut un credit de 27,3 milioane de euro de...

Daewoo Mangalia a cerut un credit de 27,3 milioane de euro de la BERD

DISTRIBUIȚI

Boardul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va discuta, pe 6 noiembrie, acordarea unui credit revolving in valoare de 27,31 milioane de euro (25 milioane de dolari) pentru santierul naval Daewoo Heavy Industries Mangalia (DHIM).

Creditul va fi folosit pentru acoperirea necesarului de finantare pentru capitalul de lucru si garantiile de returnare a eventualelor avansuri primite pentru noi comenzi si va fi acordat in transe aferente fiecarui nou contract.

O parte a imprumutului va fi acordat de una sau mai multe banci comerciale. Acordul de imprumut va reda DHIM posibilitatea de a semna contracte pentru constructia de nave complete si va mari productivitatea si competitivitatea firmei, iar prestatorii de servicii si furnizorii locali vor beneficia de pe urma nivelului crescut de activitate.

Proiectul a trecut deja prin faza de evaluare initiala, iar BERD a confirmat faptul ca DHIM respecta normele europene privitoare la protectia mediului inconjurator si a sanatatii populatiei. Conducerea DHIM va transmite anual Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare un raport care sa includa aspectele referitoare la mediul inconjurator si siguranta populatiei.

Santierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries este o companie mixta infiintata in 1997, al carei capital este detinut in proportie de 51% de firma Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering din Coreea. Restul actiunilor sunt in proprietatea Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului. Daewoo Mangalia preconizeaza ca in acest an sa obtina din vanzari circa 75 milioane de dolari, la un volum de productie de 58 de nave livrate, cu o capacitate de 50.000 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.