Acasă Economic-Financiar Disputa dintre Primaria Capitalei si ANL blocheaza constructia de locuinte

Disputa dintre Primaria Capitalei si ANL blocheaza constructia de locuinte

DISTRIBUIȚI

Directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Dorin Stefanescu, l-a acuzat ieri pe primarul general al Capitalei, Traian Basescu, de obstructionare a programului national al PDSR privind constructia de locuinte ce vor fi inchiriate tinerilor. Potrivit afirmatiilor sale, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) refuza sa puna la dispozitia ANL terenuri pentru constructie, desi are in posesie 16 amplasamente care insumeaza 225.000 mp, libere de sarcini, care se preteaza acestui scop. -In luna octombrie 2000, PMB a preluat de la MApN un teren cu o suprafata de peste 75.000 mp, situat in Soseaua Oltenitei 219 – sector 4, pentru a-l pune la dispozitia ANL. Desi au trecut mai bine de cinci luni de la semnarea procesului-verbal de predare-primire intre MApN si Primarie, nici astazi ANL nu a intrat in posesia terenului-, a afirmat Stefanescu.

Oficialul ANL a adus acuze Primariei si pentru refuzul de a bransa la retelele de utilitati publice apartamentele ce au fost finalizate de ANL in Bucuresti, in sistemul de credit ipotecar. -Pentru ca beneficiarii sa intre in posesia apartamentelor la termenul stabilit in contract, ANL se angajeaza ca va face toate aceste lucrari din fonduri proprii, urmand ca sumele cheltuite sa fie recuperate de la PMB in instanta-, a mai spus Stefanescu.

In circa o luna, ANL va demara constructia unei noi serii de apartamente in Bucuresti, ce vor fi realizate in sistemul de credit ipotecar. Terenurile, situate in sectoarele 2 si 3, respectiv str. Fabrica de Glucoza si str. Vitioara-Trapezului-Intrarea Literei, vor fi transferate ANL peste o saptamana, de la primariile de sector. Astazi, premierul Adrian Nastase si ministrul lucrarilor publice, Miron Mitrea, vor inaugura la Focsani si la Bacau primele santiere de locuinte destinate tinerilor. Astfel, la Bacau vor fi construite 101 apartamente, iar la Focsani – 53. In paralel, vor incepe in aceasta luna lucrarile de constructie a 58 de apartamente la Timisoara si 50 la Buzau, urmand ca alte santiere sa fie inaugurate curand la Constanta, Brasov, Ploiesti si Targu Mures.

Potrivit directorului general adjunct al Directiei Locuinte din Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL), Nicolae Oana, lucrarile de constructie a celor peste 40.000 de locuinte ce vor fi realizate de actualul Guvern in perioada 2001-2004 vor fi finantate de la buget cu circa 9.600 miliarde de lei, la care se vor adauga sume importante din credite externe. -Negocierile cu reprezentanta Bancii Mondiale din Paris pentru obtinerea unui prim credit, in valoare de 300 milioane de dolari, sunt aproape finalizate. O misiune a bancii va sosi la Bucuresti pe 14 aprilie a.c. pentru semnarea acordului de imprumut-, a precizat dl Oana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.