Acasă Economic-Financiar Dobanzile bancare scad indolari si cresc in euro

Dobanzile bancare scad indolari si cresc in euro

DISTRIBUIȚI

Alte doua banci au redus, in ultimele sapte zile, dobanzile acordate pentru depozitele la termen constituite de clientii persoane fizice sau de agentii economici. In timp ce Banca Comerciala Carpatica a operat modificari numai la nivelul bonificatiilor pentru depozitele in lei, Piraeus Bank Romania a facut acelasi lucru cu dobanzile in dolari, marci germane, franci francezi si lire italiene. In ultimele saptamani, majoritatea bancilor comerciale romanesti au anuntat reduceri, in special la bonificatiile acordate pentru depozitele in valuta. Tendinta a fost generata de diminuarea dobanzilor la titlurile de stat, atat in lei, cat si in valuta, in perspectiva realizarii unei inflatii in acest an cu mult sub cea inregistrata anul trecut.

In prezent,bancile acorda pentru depozitele in lei la vedere dobanzi ce variaza intre 3% (ING) si 12% (UGBI NV Amsterdam). Pentru depozitele la termen in moneda nationala, persoanele fizice si agentii economici beneficiaza de dobanzi anuale cuprinse intre 33% (BRD, Banc Post, Bank Austria Creditanstalt) si 38% (ING) – pentru termene de o luna, intre 34% (Banc Post) si 39% (West Bank) – pentru termene de sase luni, intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (Banca Carpatica) – pentru termene de noua luni si intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (BRS si Finansbank) – pentru termene de un an. Comisionul din suma restituita este cuprins intre 0% si 0,6%, in functie de banca, iar taxa de deschidere a unui cont, pentru persoanele juridice, intre 0 lei si 100.000 lei. Suma minima necesara pentru constituirea unui depozit in lei variaza intre 100.000 lei si echivalentul a 5.000 dolari, in cazul persoanelor fizice, si intre 500.000 lei si 150 milioane de lei, in cazul agentilor economici.

La nivelul depozitelor in dolari, dobanzile la vedere acordate de bancile romanesti, variaza intre 1% (ING) si 4% (UGBI si Banca Agricola). Depozitele la termen in moneda americana beneficiaza de dobanzi cuprinse intre 3,39% (Bank Austria) si 5,25% (RoBank si Finansbank) – pentru termene de o luna, intre 3,47% (Bank Austria) si 5,5% (RoBank) – pentru termene de trei luni, intre 3,48% (Bank Austria) si 5,75% (Robank) – pentru termene de sase luni, intre 3,57% (Bank Austria) si 5,75% (BRS si Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 3,67% (Bank Austria) si 6% (BRS si BCR).

Depozitele bancare la vedere in euro sau in marci germane beneficiaza de dobanzi cuprinse intre 0,5% (ING) si 3% (BCR), in timp ce pentru depozitele la termen in moneda europeana, dobanzile variaza intre 2,2% (BRD) si 4% (Finansbank) – pentru termene de o luna, intre 2,3% (BRD) si 4,25% (Finansbank) – pentru termene de trei luni, intre 2,4% (BRD) si 4,25% (Robank) – pentru termene de sase luni, intre 2,45% (BRD) si 4,5% (Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 2,5% (BRD) si 4,75% (Finansbank) – pentru termene de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.