Acasă Economic-Financiar Domnule Isărescu, corectați-i articolele lui Vasilescu sau concediați-l! VIDEO

Domnule Isărescu, corectați-i articolele lui Vasilescu sau concediați-l! VIDEO

DISTRIBUIȚI

Chiar nu înțelegem de ce este plătit din bani publici acest personaj sinistru încă de pe vremea lui Ceaușescu când, potrivit fostului ziarist Mircea Bunea, “era făcătorul de discursuri al lui Manea Mănescu” la “Scânteia”. Chiar “educaţia bancară” trebuie făcută de Adrian Vasilescu, ziaristul de partid al PCR? Oare atât de mult i-ar lipsi lui Isărescu lingușeala acestuia?

Născut în 1936, „economistul” și „fostul profesor asociat de la ASE”, Adrian Vasilescu este consilierul lui Mugur Isărescu de mult timp. Nu știm cu ce îl consiliază dar Vasilescu habar nu are nici cum se calculează TVA. În ultimul articol publicat în Ziarul Financiar intitulat „Teama că reducerea TVA ar aduce deflaţie reală e absurdă” acesta „analizează”: „Să judecăm. Acum, la un bun alimentar, dacă preţul este de 100 de lei, se percepe 24 la sută TVA. Comerciantul primeşte însă doar 76 de lei, fiindcă 24 de lei se duc la buget. De la 1 iunie, comerciantul va încasa tot 76 de lei. Va pierde doar bugetul, unde în loc de 24 de lei vor ajunge numai 9 lei.”
Calculul corect este „dacă prețul este de 100 de lei, comerciantul primește 80,65 lei iar 19,35 lei se duc la biget, ca TVA. Dacă așa se iau deciziile la BNR pe baza calculelor de TVA cu sume mărite artificial cu 24% (24 de lei în mintea lui Vasilescu față de 19,35 de lei în realitate) față de realitate…
Apoi calculele imbecile ale lui Vasilescu continuă: „De la 1 iunie, comerciantul va încasa tot 76 de lei. Va pierde doar bugetul, unde în loc de 24 de lei vor ajunge numai 9 lei”. Cu calculatorul de la telefonul mobil pe care Vasilescu îl deține putea calcula: 76*0.09=6,84. Ca să nu mai spunem că e posibil ca prețul la raft să rămână în continuare 100 de lei și atunci la comerciant vor merge 91,74 lei iar la buget 8,25 lei. Deci BNR și-a dat avizul pentru reducerea TVA pe baza unor astfel de calcule? Sperăm că nu.

Și ca să nu credeți că greșelile sunt din cauza vârstei, uitați-l când era mai tânăr cum încearcă să dea o lecție la TVR.

{youtube}RcFlyN8A1iU{/youtube}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.