Acasă Economic-Financiar Electrica a semnat un contract cu Microsoft Romania pentru licentierea software-ului

Electrica a semnat un contract cu Microsoft Romania pentru licentierea software-ului

DISTRIBUIȚI

Compania Electrica a semnat recent cu Microsoft Romania un contract, esalonat pe trei ani, in valoare de peste doua milioane de dolari, pentru licentierea aplicatiilor software existente pe 2.000 de calculatoare si pentru achizitonarea de noi aplicatii, a declarat Zonel Vasiliu, director al departamentului de IT din cadrul Electrica.

-In urma derularii acestui contract, Electrica va reusi sa intre in legalitate cu aproximativ 45-50% din soft-ul companiei-, a precizat Vasiliu.

Electrica va primi licente si va cumpara sisteme de operare, aplicatii Office, programe destinate serverelor, precum si solutii informatice necesare retelei interne de transmisii de date – Intranet. -Sistemul va controla circuitul banilor pentru a eficientiza activitatile companiei si pentru a diminua pierderile-, a adaugat Vasiliu.

Achizitionarea de software licentiat a inceput in anii 1991-1992, cand nivelul de licentiere se situa la aproximativ 10% din totalul software-ului instalat pe calculatoare. -In prezent, la nivelul companiei, rata de licentiere a soft-ului se afla la un procent de 20-25%-, a adaugat Vasiliu.

Pentru aplicatiile software care nu vor fi licentiate prin intermediul contractului, urmeaza sa fie gasite solutii financiare pentru ca, intr-o perioada relativ scurta, compania sa nu poata fi acuzata de incalcarea drepturilor de autor.

In ceea ce priveste reteaua de transmisii de date, Electrica se afla in negocieri cu majoritatea operatorilor de comunicatii. -Posibilitatile tehnice actuale ar putea sa ne permita utilizarea retelei de joasa tensiune – 220V atat pentru alimentarea cu energie electrica a utilizatorilor, cat si pentru alte servicii, cum ar fi citirea electronica a contoarului, posibilitatea de plata a facturii electrice prin intermediul cartilor de credit, precum si pentru accesarea Internet-ului-, a spus Vasiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.