Acasă Economic-Financiar Eximbank pastreaza o dobanda scazuta la creditele pentru export

Eximbank pastreaza o dobanda scazuta la creditele pentru export

DISTRIBUIȚI

Pentru a implementa strategia de stimulare a exporturilor, Eximbank are alocata in acest an, de la bugetul de stat, suma de 3.430 miliarde de lei, fata de 2.970 miliarde lei cat a avut in 2004, banca utilizand o gama larga de instrumente specifice, create special pentru exportatori: bonificatii de dobanda, finantari, refinantari, cofinantari, asigurari si garantii de credite de export. Institutie cu rol prioritar in mecanismul de sustinere a exporturilor romanesti, Eximbank a sprijinit in 2004 un volum al exporturilor de 2.408 milioane de dolari in echivalent lei, in conditiile practicarii constante a celei mai mici dobanzi de pe piata, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Infiintata la 8 aprilie 1992 ca societate pe actiuni, Banca de Export Import a Romaniei, Eximbank SA,w aniverseaza 13 ani de existenta, fiind singura banca din sistemul financiar romanesc ce opereaza atat ca institutie bancara, cat si ca societate de asigurari. Majoritatea statelor lumii au o astfel de institutie, care vine in sprijinul exportatorilor autohtoni prin mecanisme de finantare, asigurare si garantare, in scopul de a le spori competitivitatea si de a prelua riscurile comerciale si politice implicate de operatiunile de comert exterior.

Pentru anul in curs, noua conducere a bancii anunta ca si-a propus sa pastreze o rata scazuta a dobanzii la acordarea creditelor de export, sprijinind astfel exportatorii pentru mentinerea unor costuri cat mai scazute la realizarea exporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.